Ivanka Trumpová se před ceremoniálem sejde se Zemanem. Do Prahy nepřicestovala sama

Ivanka Trumpová

Na páteční předávání státních vyznamenání na Pražském hradě přiletí dcera bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka Trumpová, která ve Vladislavském sále převezme vyznamenání pro svou zesnulou matku Ivanu Trumpovou. Frekvenci 1 to potvrdil šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš. S prezidentem Milošem Zemanem se před galavečerem navíc sejde na soukromé schůzce. V Praze ji doprovází její manžel Jared Kushner a bratr Donald Trump Jr.

„Ta jednání o návštěvě Ivanky Trumpové začala probíhat velmi brzo, vše jsme domluvili. Jsem velmi potěšen a trochu i udiven, že Ivanka Trumpová je naprosto normální osoba, nemá žádné zvláštní požadavky, vůbec nic po nás nechtěla,“ uvedl pro Frekvenci 1 Kruliš.

„Neustále mi opakovala, že si strašně váží toho, že tady může být a že od pana prezidenta za svou maminku to vyznamenání převezme. Je velice skromná a velice příjemná. A myslí si, že ten večer zítra bude úžasný pro všechny, kdo budou v sále. I pro ni, protože přiletěla pro to vyznamenání ze Spojených států,“ prozradil šéf hradního protokolu.

Prezident Miloš Zeman se podle jeho slov zítra před galavečerem setká se všemi vyznamenanými, Trumpovou přijme i zvlášť. „Aby si mohli chvíli povídat, protože si myslím, že si mají o čem povídat,“ dodal Vladimír Kruliš.

Dcera zesnulé Ivany Trumpové do Prahy přicestovala spolu se svým manželem, realitním magnátem Jaredem Kushnerem, a starším bratrem Donaldem Trumpem Jr.

Miloš Zeman ke konci svého mandátu rozdá 79 metálů, jde o nejvíce státních vyznamenání za celou dobu jeho působení na Pražském hradě. Řád Bílého lva udělí ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému. Mezi oceněnými bude i ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, který Zemana ošetřoval v době jeho loňské hospitalizace, či zpěvačka Hana Zagorová, která letos zemřela ve věku 75 let.

Tagy: