Udělat si dítě není hrdinství, vychovat ho ano. Ještě je čas, ujistil padesátník Jágr

Jaromír Jágr uvedl, že kvůli povinnostem majitele ani nemá pořádně čas trénovat.

Jágr slaví 50: Exkluzivní rozhovor s legendou (215)

Legendární hokejista Jaromír Jágr oslavil padesátiny, ale na děti to ještě nevidí. Řekl to v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Podle svých slov má ještě čas. K tomu, aby měl potomky ho ale popichuje i jeho kamarád a hvězdný útočník hrající NHL Jakub Voráček.

Jágr v rozhovoru se svojí bývalou přítelkyní a současnou moderátorkou Showtime na CNN Prima NEWS Ivou Kubelkovou zprvu řekl, že se ho na děti lidé příliš neptají. „Možná to řeší, ale do očí mi to nikdo neřekne,“ řekl Jágr.

Dlouho se mluvilo o tom, že by se hokejový velikán už mohl naplno usadit a myslet na potomstvo. To však prý ani ve svých padesáti letech nemá úplně v plánu. „Chlap má výhodu, že dítě může mít i v pozdějším věku. Děti mám strašně rád. Ale myslím, že je na ně pořád čas,“ prozradil v rozhovoru věhlasný hokejista.

Uvědomuje si však, že se mu začíná krátit čas. „Ne moc, ale je to tak. Dítěti se musíš věnovat. V šedesáti by to bylo těžké, to by bylo pozdě. Rodič by měl být s dítětem alespoň do osmnácti. Já ale ještě čas pořád mám,“ dodává Jágr. Podle svých slov nepovažuje za hrdinství si udělat dítě. „Vychovat je, ano, to je velká věc,“ dodal.

K dítěti ho ovšem popichuje i jeho kamarád a jedna z největších aktuálních hvězd českého hokeje v zámoří Jakub Voráček. Ten s Jágrem hrál ve Philadelphii, kde Voráček působil do minulé sezony. Nyní, již coby hráč Columbusu, poslal Jágrovi vzkaz, který mu promítli jeho kladenští Rytíři před extraligovým zápasem.

„Nazdar, Jarouši, ty vole, akorát jsme v Calgary, kde jsi ukončil svoji kariéru v NHL. Asi před 18 roky, ale ty pořád ještě hraješ, klobouk dolů,“ začal Voráček a rozesmál hráče i diváky v hale.

Následně zmínil i to, že by měl Jágr začít myslet na děti. „Já myslím, že už je čas na nějaký to dítě, co? Po padesátce. Samozřejmě to nechám na tobě, ale... Myslím, že by Česká republika potřebovala nějakého nového Jágra v hokejovém světě,“ vzkázal Voráček Jágrovi.

Tagy: