Zmateného seniora zastavila policie pásem s hřeby. Já nejsem v Německu? divil se

Mnoho práce způsobil českokrumlovským policistům 76letý cizinec za volantem. Nejprve se nebezpečně motal po silnici, poté začal příslušníkům zákona ve svém autě ujíždět. Ti ho nakonec museli zastavit až pásem s hřeby. Zmatený senior se domníval, že se nachází v Německu.

„Ve 22:30 hodin nedaleko Kaplice zastavila hlídka kaplických policistů řidiče osobního vozidla značky Mercedes, jehož řidič doslova kličkoval po silnici ve směru od Kaplice na Hubenov,“ uvedl poručík Milan Bajcura.

Muž na výzvu k předložení dokladů nereagoval, německy uvedl, že musí z místa pryč a ujel. „Hlídka jej začala pronásledovat a za použití světelných a zvukových znamení upozorňovat, aby zastavil. Tyto výzvy ale nerespektoval,“ sdělil Bajcura.

Policisté proto požádali o pomoc kolegy z obvodního oddělení Český Krumlov. „Nejprve byl vystavěn policejní zátaras u obce Mirkovice, ale řidič jím bez úhony projel a pokračoval na Český Krumlov. Proto policisté řidiče předjeli a před městem rozvinuli zastavovací pás, který propíchl všechny pneumatiky,“ konstatoval Bajcura.

Díky této akci se povedlo příslušníkům zákona muže zastavit. „Šetřením zjistili, že 76letý muž byl zcela zmatený místem a časem, domníval se, že je v Německu, proto ho předali do péče zdravotníků místní nemocnice,“ dodal. Test na alkohol i návykové látky byl přitom s negativním výsledkem.

Policisté nechali vozidlo odtáhnout na parkoviště Územního odboru Český Krumlov, kde budou dále prověřovat okolnosti řidičova chování. Věc je řešena pro podezření ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a přestupk proti veřejnému pořádku.

Tagy: