Jágr opět posunul rekordní hranice. Proti Spartě se blýskl vítězným gólem

Dvaapadesátiletý Jaromír Jágr posunul vlastní rekord coby nejstarší střelec historie hokejové extraligy. V dnešním utkání 2. kola proti Spartě zvýšil hrající majitel kladenského klubu ve 34. minutě na 3:0 pro Rytíře. Legendární útočník tak skóroval ve věku 52 let, sedmi měsíců a pěti dnů.

Druhý nejproduktivnější hráč dějin zámořské NHL se prosadil efektním zakončením z otočky, když dokázal bekhendem procedit puk za záda gólmana Josefa Kořenáře. Jágr si díky tomu připsal druhý bod v sezoně. Ve středečním duelu úvodního kola v Pardubicích zaznamenal při prohře 1:5 asistenci u jediného gólu Středočechů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v Jaroslavli? Do některých letadel bych v Rusku nesedl, bývá to džungle, říká český pilot

Hokejisté Kladna porazili v utkání 2. extraligového kola Spartu 4:2. Rytíři, kteří vedli po druhé třetině 3:0, si tak připsali první body v nové sezoně. Pražané naopak poprvé ztratili. Vedle Jágra se v dresu vítězů prosadili Richard Jarůšek, Radek Smoleňák a v závěru do prázdné branky Eduards Tralmaks. Za hosty snižovali Valtteri Kemiläinen a Tomáš Tomek.

Krátce před úvodním buly se bouřlivých ovací zaplněného publika dočkal Tomáš Plekanec, jenž pokřtil novou knihu 100 let hokeje na Kladně.

„Když dá Jarda gól, je to skvělé pro vás novináře, pro lidi a jeho dokument, co dělají. My jsme samozřejmě taky rádi, ale pro nás je Jarda jedním z nás. Bylo hlavně důležité, že jsme ten gól jako tým dali. Že ho dal Jarda, to je super, ale pro nás bylo důležitější, že přišel ten gól jako takový,“ uvedl v rozhovoru s médii kapitán kladenského týmu Radek Smoleňák.

„Je to ale dobré i pro jeho sebevědomí. Každý hráč, když dá gól, tak mu to zvedne náladu. Je to zase takové povzbuzení do další práce. Každý z nás pozná a ví, kdy se cítí dobře a kdy ne. Jestli se Jarda cítí dobře, jsme za to jedině rádi," dodal Smoleňák.

Naposledy skóroval Jágr 18. dubna v baráži o extraligu proti Vsetínu (7:2). Ve věku 52 let a 63 dnů tehdy překonal i legendu NHL Gordieho Howea a stal se nejstarším střelcem v profesionálních soutěžích.

„Kéž byste se mě ptali na Jardu ohledně jeho gólů v průběhu celé sezony,“ přál si kladenský kouč David Čermák. „Jarda je legenda, ale my jsme hráli proti Kladnu, ne proti Jardovi. Každopádně klobouk dolů – ve dvaapadesáti má člověk problémy ráno vstát a neví, co ho bolí, zatímco on hraje hokej,“ doplnil uznale trenér Sparty Pavel Gross.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Upřednostnila mou pohodu, je vděčný Dostál partnerce. Proč se během závodů kouše do tváří?

Tagy:
NHL Jaromír Jágr sport HC Dynamo Pardubice HC Sparta Praha lední hokej Gordie Howe Extraliga ledního hokeje VHK Vsetín Josef Kořenář sportovní disciplína vítězný gól