Jak bez tebe budeme žít? Zdrcení rodiče pohřbili syna, jehož zabil v Bratislavě opilý řidič

Na Slovensku v úterý pochovali pátou oběť bratislavské tragické nehody. V Bánské Bystrici se s devatenáctiletým sportovcem a vynikajícím studentem Sashou Slovíkem rozloučila rodina a kamarádi.

Slovensko se naposledy rozloučilo s pátou obětí bratislavské tragické nehody. Pohřeb devatenáctiletého talentovaného sportovce a vynikajícího studenta Sashi se konal v evangelickém kostele v Bánské Bystryci. „Byl úžasný, dobrý a citlivý chlapec. Nikdy nepochopíme, proč se to stalo právě tobě. Jak bez tebe budeme žít? Dali bychom cokoliv na světě, aby ses vrátil. Milujeme tě, tvoji rodiče,“ citoval je podle webu pluska.sk kněz během pohřbu.

Sasha studoval matematiku na Fakultě informatiky a informačních technologií Slovenské technické univerzity, kam se dostal s nejlepším prospěchem. Mimo školu se věnoval také sportu. „Hrál profesionálně tenis, měl mnoho vítězství na turnajích. S bratrem byli nerozlučnou dvojicí ve čtyřhře. Rád běhal dlouhé tratě, kde se mohl ponořit do svých myšlenek a relaxovat. Rád si zahrál basketbal či volejbal a fotbal. Často poslouchal hudbu a sledoval filmy,“ líčil kněz.

Sasha je jednou z pěti obětí, které přišly o život během nehody na bratislavské autobusové zastávce, na níž v plné rychlosti najel opilý řidič Dušan Dědeček. Podle policie nadýchal 1,69 promile alkoholu a vyšetření v jeho těle navíc odhalilo i omamné látky. Za obecné ohrožení mu hrozí až doživotní trest za mřížemi.

Tagy: