Pastrňák promluvil o tragické ztrátě syna: Hokej je jako terapie přinášející štěstí

Výlet Bostonu Bruins k Tichému oceánu se proměnil především v show jednoho muže. Český útočník David Pastrňák během tří posledních zápasů nasázel sedm gólů a může směle pomýšlet na to, že se stane na konci sezony nejlepším střelcem NHL. Hokejem se baví a právě čas na ledě mu pomáhal překonat temné období. Nedávno se „Pasta“ vrátil k tomu, jak ho ovlivnila smrt syna Vigga krátce po narození.

Pastrňák v rozhovoru pro The Athletic podotkl, že když je na ledě, pociťuje od velké osobní tragédie z léta 2021 rozdíl. „Stoprocentně to vnímám,“ odpověděl s tím, že ho šílená událost, kterou prožíval se švédskou partnerkou Rebeccou, ve finále mentálně posílila.

„Cítím se trochu lépe,“ odpověděl dále Pastrňák a na několik okamžiků se odmlčel, aby popadl dech. „Je to zjevně něco, co vám vždy navodí špatný pocit, že? Hokej přináší štěstí. Miluju hraní hokeje. Proto jsem začal jako dítě. Hokej mi i teď určitě hodně pomohl,“ pokračoval.

A pomocná ruka jménem hokej momentálně funguje znamenitě. Rodákovi z Havířova chutná v těchto týdnech NHL, po 40 zápasech základní části už nasbíral 58 bodů. Má zaděláno na to, aby se poprvé v kariéře přehoupl přes magickou hranici 100 bodů za sezonu a také se stává vážným zájemcem o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže. Na těžko lapitelného fantoma z Edmontonu Connora McDavida ztrácí už jen dva góly – zatím jich má 32.

Nesmírně se mu vyvedl především poslední trip na západní pobřeží Spojených států amerických. Po dvou trefách do sítí Los Angeles a San Jose přišel zlatý hřeb programu v Anaheimu, kde 26letý útočník vystřihl 13. hattrick kariéry.

„Je to hlavně tím, že hrajeme dobře jako tým. Všichni dělají, co je třeba. A když se daří, vypadá všechno snadně,“ zůstával skromný Pastrňák.

Náramně mu sedí spolupráce s českými parťáky. Chemie mezi ním a Davidem Krejčím existovala už dávno předtím, než se centr na rok vypravil za rodinou do extraligové Olomouce. Po návratu Krejčího k sobě Davidové přibrali ještě levé křídlo Pavla Zachu, jenž přišel z New Jersey Devils.

Tagy:
NHL tragédie David Pastrňák USA sport David Krejčí Connor McDavid Edmonton Oilers Los Angeles Kings San Jose Sharks The Athletic HC AZ Havířov 2010 hokej Boston Bruins syn