Nikdo na něj nemá. Pastrňák rozdrtil konkurenci v NHL, mohou za to extravagantní obleky

Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL měl jeden čas rezervovanou Dominik Hašek. Art Ross Trophy patřící nejproduktivnějšímu hráči zase čtyři sezony v řadě na přelomu tisíciletí vlastnil Jaromír Jágr. Tato doba, kdy čeští hokejisté vládli nejlepší soutěži, jsou pryč. Ale stále je tu minimálně jeden tuzemský hráč, který mezi hvězdami nadále vyčnívá. David Pastrňák je podle renomovaného webu The Athletic nejstylovějším členem zámořské show.

Pokud se někdo výkony na ledě dokázal v posledních letech přiblížit výjimečným hokejovým personám – Haškovi a Jágrovi – byl to právě Pastrňák. Opora Bostonu Bruins v sezoně 2019–⁠2020 dosáhla v základní části NHL na 95 bodů, které obnášely 48 gólů.

S tímto počtem tref se spolu s Alexandrem Ovečkinem dělil o Maurice Richard Trophy určenou nejlepšímu střelci ligy. Po více než dvou letech mu přistálo do náruče další ocenění. Až se bude někdo například za 30 let ohlížet za Pastrňákovou kariérou, toto prvenství pravděpodobně zmíněno nebude. Nicméně momentálně vypovídá o tom, jak veselou povahou havířovský rodák je a že bostonské organizaci dělá skvělou reklamu.

Novináři z The Athletic si často libují v neortodoxních žebříčcích. Například během olympiády se dohadovali o tom, který hokejový dres v historii her byl nejlepší. České zápasové oblečení určené pro Peking vyhrálo. Teď si zámořští žurnalisté posvítili na nejstylovějšího hráče v NHL. A právě Pastrňák pořadí ovládl. Jak by řekli v USA: „By far.“ O parník.

Systém spočíval v tom, že každý týden během uplynulé sezony se vytvořil žebříček deseti hráčů, kteří svojí módou nejvíce zaujali, když zrovna někam přijeli. Jak je známo, mnoho hvězd si na to, co zrovna mají na sobě, dost potrpí. A 26letý Pastrňák v tomto často zachází hodně daleko, volí extravagantní směr, který ale evidentně baví. Proto nezřídka dostával deset bodů coby vítěz nejlepší desítky.

A žebříček díky tomu ovládl se suverénním náskokem před P. K. Subbanem z New Jersey Devils a Ryanem Reavesem z New York Rangers.

„První rok v Bostonu jsem měl spoluhráče Louie Erikssona a ten každý den přišel v něčem jiném. Dali jsme se na téma módy do řeči a nějak se mi to začalo líbit,“ komentoval před časem v Show Jana Krause Pastrňák, jak se zrodila jeho záliba ve výstředním a nápaditém oblékání.

„Nikdy se nebojí riskovat, ale i jeho nenápadnější outfit má v sobě jistý Pastrňákův šmrnc. Jeho rozsah je mezi hráči prostě nedostižný a vše doplňuje sebevědomým úsměvem,“ chválil českého útočníka web The Athletic. Respektive krále stylu.

Tagy:
NHL David Pastrňák Boston Bruins hokej sport The Athletic móda styl oblek