Jak vzniká hratelné výtvarné umění? CNN Prima Gaming navštívil studio Amanita Design

Happy Game od českého studia Amanita Design

CNN Prima Gaming 3.12.2022

Česká republika se může chlubit řadou úspěšných herních tvůrců. Patří mezi ně i studio Amanita Design, které ovšem k vývoji videoher přistupuje jinak než ostatní. Jeho tituly jsou drobné, nápadité a oblíbené po celém světě. V čem vynikají a jak vznikají? To jsme se vydali zjistit se štábem pořadu CNN Prima Gaming. Víkendovou relaci můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na stanici CNN Prima NEWS či na webu cnnprima.cz.

První téma nicméně patří masivně populární on-line hře World of Warcraft, či spíše její nepříliš známé české stopě. Na nejnovějších videích a trailerech tohoto úspěšného titulu se totiž překvapivě podílí talentovaní čeští animátoři.

Jak se ale svěřili pořadu CNN Prima Gaming, cesta ke spolupráci s americkým herním velikánem Activision Blizzard nebyla vůbec jednoduchá. V rozhovoru nám popsali vznik celého projektu a také nastínili další plány do budoucna.

V české kotlině zůstaneme také u druhé reportáže. Podívali jsme se do dílen herního studia Amanita Design, které se proslavilo drobnými, ale veleúspěšnými tituly jako Samorost, Machinarium či Chuchel. Vyzpovídali jsme mimo jiné i šéfa studia Jakuba Dvorského, který popsal skromné začátky vývojářského týmu a první zářezy na herní scéně. Dovolil nám také nahlédnout do zákulisí, kde z papírových modelů vzniká chystaná hra Phonopolis.

V hádance si zavzpomínáme na nejslavnější letecký simulátor Microsoft Flight Simulator, který letos slaví 40. výročí od vydání. A tip na hru? Tentokrát se vydáme do tankové řežby World of Tanks, kde odstartoval poněkud netradiční vánoční režim s americkými herci Arnoldem Schwarzeneggerem a Millou Jovovich.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy:
CNN počítačové hry vývoj videohry studium Arnold Schwarzenegger pořady CNN Prima NEWS Microsoft studio Gaming výtvarné umění herní průmysl animace Activision Blizzard Milla Jovovich CNN Prima Gaming World of Warcraft Amanita Design Jakub Dvorský