Jak vzniká virtuální pražské metro? V pořadu Enter autor odhalí, kolik bude ve hře zastávek

Česká videohra Back in Service

ENTER (4)

Chtěl jen pár desítek tisíc korun, nakonec mu ale do klína přistálo téměř 700 tisíc. Simulátor pražského metra s názvem Back in Service zkrátka zaujal hráčské publikum, které nyní vyhlíží nálož novinek. Co všechno chystá český vývojář? I na to se v herně-technologickém pořadu Enter zeptáme. Relaci můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 nebo v úterní repríze ve 23:40 na CNN Prima NEWS, popřípadě přímo zde na webu cnn.iprima.cz.

Dominik Vojta pracuje na své hře Back in Service již třetím rokem – prakticky ve volném čase a bez externích finančních prostředků. V crowdfundingové kampani si řekl o 75 tisíc korun na podporu vývoje, sám ovšem nečekal, že mu nakonec hráči věnují téměř 700 tisíc korun.

V pořadu Enter ho vyzpovídají moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele, co plánuje udělat s penězi a co všechno bude chtít do hry přidat. Seznam novinek totiž zřejmě nebude vůbec krátký.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pilsner? Zlatopramen? Vyzkoušeli jsme na Tchaj-wanu umělou inteligenci, jak dobře zná česká piva

Z hlubin pražského metra posléze vystoupíme na stanici Chodov, kde zavítáme do Vodafone PLAYzone Areny. Právě tam se odehrál už druhý velký turnaj letošní Counter-Strike sezóny. Ovládl ho pardubický tým Dynamo Eclot, který ve své střelecké krasojízdě neprohrál ani jednou. Jaké pocity je provází po vítězném víkendu a jak hodnotí svůj výkon stříbrný tým Unity? O tom je nejen druhý reportážní blok, ale také článek, který si můžete přečíst zde.

Samozřejmě nechybí výběr technologických novinek. Největší haló v uplynulém týdnu rozpoutal technologický gigant Apple a jeho hrátky s umělou inteligencí, které se mají mimo jiné objevit na iPhonech. To se ovšem nelíbí miliardáři a vizionáři Elonu Muskovi, který pohrozil, že zaměstnanci v jeho firmách budou své telefony odevzdávat hned u vchodu do budovy.

Technologicko-herní pořad Enter, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS či v úterní repríze ve 23:40. Archiv odvysílaných dílů najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Tagy:
esport technologie Elon Musk Apple turnaj pořady CNN Prima NEWS metro gaming Tipsport Counter-Strike Gaming crowdfunding PLAYzone CNN Prima Gaming Enter Back in Service Tipsport CS Spring