Pardubické Dynamo vládne českému Counter-Striku. K dalšímu titulu dokráčelo bez jediné prohry

V březnu se radovali z dvoumilionové výhry. Hráči Dynama Eclot ale neusínají na vavřínech a nadále dominují českému esportu. Pardubické mužstvo ovládlo i druhý velký turnaj letošní Counter-Strike sezóny. Na pražském Chodově drtivě přejelo své soupeře a během finálového víkendu ani jednou neprohrálo. Letos si vezmeme pohár pro českého mistra, prohlásil trenér vítězů Pavel Vaněk. Se svými svěřenci se může opřít i o početný tábor fanoušků, ti ve Vodafone PLAYzone Aréně opět hlasitě podporovali své oblíbence.

Finálového víkendu turnaje Tipsport CS Spring se zúčastnila ustálená čtveřice profesionálních týmů: Dynamo Eclot, Sampi, Sinners a Unity. Totožné složení měla i předchozí zastávka ze seriálu Tipsport MČR CS v březnu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Švejk ožil jako velitel válečné lodi. Místo něj mohl být ve videohře Jára Cimrman, přiznali tvůrci

Druhý domácí turnaj v této sezóně opět opanovalo mužstvo Dynamo Eclot. Tentokrát neztratilo ani jednu mapu. Klub, do nějž investoval jeden z nejbohatších Čechů a majitel hokejového Dynama Pardubice Petr Dědek, nejprve v pátek porazil úřadující mistry ČR ze Sampi 2:0.

Stejným výsledkem pak uspěl i v sobotní bitvě o finále proti Unity. Hráči Dynama Eclot tak mohli v klidu čekat, jestli v nedělním grandfinále nastoupí proti Sinners, nebo si zopakují další souboj s Unity.

Nakonec do finále postoupil tým Unity, který byl podle kurzů sázkových kanceláří před začátkem turnaje největším outsiderem. Přitom hráči Unity ukazují, že mají na začátku letošní sezóny velmi dobrou formu. V prvním turnaji Tipsport CS Winter i ve druhém Tipsport CS Spring vyhráli základní skupinu.

V zimní edici turnaje skončili třetí, nyní to dotáhli do grandfinále. V něm ale Unity nestačilo na krále letošní sezóny Dynamo Eclot, které zvítězilo 2:0. Po triumfu se z vítězného tábora linula slova o pocitu euforie a zadostiučinění.

„Myslím, že ostatní týmy se na turnaj nijak nepřipravily. Sinners mají problémy se sestavou, u Unity to také není ideální. Sampi se asi připravil, ale zase to dopadlo na bramboru. Je to zadostiučinění, že se ta snaha vyplácí,“ řekl trenér Dynama Eclot Pavel Vaněk alias Replay pro CNN Prima NEWS.

GALERIE: Mistry ČR v Counter-Striku se loni stali hráči Sampi

V táboře Unity sice panoval smutek z prohraného finále, ale nikoliv zklamání. „Je to škoda, ale je tam posun od minulého turnaje, takže za mě úspěch,“ řekl trenér Unity Dominik Černý, který přiznal, že týmu vůbec nevadí pozice outsidera.

„Možná je to i lepší, že se od tebe nic nečeká. Máš takovou volnost v hlavě, nemáš žádný stres a jde ti to i líp, bych řekl,“ poznamenal Černý.

Pardubické Dynamo Eclot svým fanouškům ukázalo, že ani po březnovém historickém úspěchu neusnulo na vavřínech. Tehdy v Praze konečně získalo páté vítězství z osmi po sobě jdoucích turnajů, zkompletovalo Tipsport Grand Slam a získalo odměnu dva miliony korun.

Právě jejich fanoušci byli vítanou vzpruhou víkendového turnaje. Hlasitě podporovali své oblíbence, zpívali jeden chorál za druhým. Zahanbit se ale nenechali ani příznivci Sinners, kteří tradičně jezdí ve velkých počtech na tuzemské turnaje.

V Dynamo Eclot touží ovládnout i zbývající dva turnaje, které se odehrají v srpnu a na konci září v Praze. Tím by se opět přiblížili k dvoumilionovému Tipsport Grand Slamu, pro který potřebují pět výher.

„Plán na letošní rok je mít další čtyři zářezy do Tipsport Grand Slamu a plus ty čtyři trojúhelníky,“ uvedl Vaněk s narážkou na trojúhelníkový tvar skleněných trofejí pro letošní sezónu.

A co listopadové mistrovství České republiky? Minulý rok bylo Dynamo Eclot jednu vítěznou mapu od triumfu. „Sampi mi dluží ještě nějaký pohár, na který my minule sahali, ten si vezmeme,“ řekl Vaněk odhodlaně.

Bronzové medaile si z Prahy odvezlo liberecké mužstvo Sinners. Někdejší hegemon domácí scény momentálně řeší problémy se sestavou, do které musel pro pražský turnaj zařadit svého trenéra Tomáše Tomku.

Začátek sezóny zatím nevychází úřadujícím šampionům. Sampi na turnajích Tipsport CS Winter a Tipsport CS Spring skončili vždy na čtvrtém místě. Šanci napravit svá zaváhání budou mít už za měsíc a půl, kdy začíná skupinová fáze Tipsport CS Summer. Vrchol letošní sezóny, Tipsport MČR CS, se opět uskuteční na výstavišti v Brně od 21. do 24. listopadu.

VIDEO: Podívejte se, jaká atmosféra panovala na Tipsport MČR CS 2 v Brně

Tagy:
esport počítačové hry MČR v počítačových hrách videohry gaming Praha Counter-Strike Sinners Sampi CNN Prima Gaming Dynamo Eclot Counter-Strike 2 Enter Tipsport CS Winter Tipsport CS Spring