Jak zajistit, aby dárek dorazil do Vánoc? Přepravci řekli, kdy nejpozději objednat z e-shopů

Dárky by lidé měli objednat co nejdříve.

Jak zajistit, aby dárek přišel včas

Štědrý den je už za necelých 14 dní a přepravní společnosti i e-shopy hlásí tisíce objednaných a doručených balíků denně. Pokud chcete ještě něco nakupovat on-line, prodejci i přepravci radí, abyste si zboží objednali co nejdříve, jinak nebudete mít jistotu, že dárek skutečně pod vánočním stromkem udělá radost. Zástupci přepravních společností pro CNN Prima NEWS prozradili, jaký je u nich poslední termín, aby balíčky zvládli doručit včas.

Pošta, výdejní místa, doručení na adresu nebo vyzvednutí z boxů. Tak jednoduchá se zdá cesta k objednanému balíčku. Aby všechno klaplo, nastupuje prostředník. A tím je přepravce. Na doručení zásilky zákazníkovi ale potřebuje čas.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoce na blátě, předpovídá meteoroložka. Dorazila obleva, s táním sněhu hrozí povodně

„Balíky, které dostaneme od e-shopů do 21.12. budou v pátek před Vánoci na rozvoz,“ řekl pro CNN Prima NEWS marketingový ředitel PPL CZ Milan Loidl.

„My máme termín středu 20.12. Teoreticky, když je dostaneme 21., tak je doručíme v pátek 22. Nechceme to ale nechávat na poslední chvíli,“ prozradil generální ředitel DPD Miloš Malaník.

Dárky si můžete vyzvednout i na pobočce České pošty, prostřednictvím Balíkovny. Ta je však vázaná otevírací dobou pobočky. „U samoobslužných boxů si samozřejmě dárek může zákazník vyzvednout i 24. prosince. Boxy jsou přístupné nonstop,“ vysvětlil tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík. „To ale neznamená poslední den objednání na e-shopu, protože ten také potřebuje nějaký čas na expedici,“ doplnil mluvčí.

Kdo si nechá balík doručit přímo na adresu, má poslední šanci do středy 20. prosince.

U balíku doručovaného přes Zásilkovnu je třeba si ohlídat, abyste zvolili výdejní místo s vhodnou otevírací dobou. To, že Zásilkovna balík doručí, nemusí automaticky znamenat, že se k němu dostanete. „Rozhodným datem pro podání zásilky na podacích místech je 19. prosince a pro podání zásilky na depu až 20. prosince. Doručovat budeme až do soboty, do dne před Štědrým dnem,“ nastínila tisková mluvčí Zásilkovny Tereza Vyhnanovská.

„Zákazníci mohou objednat s jistotou doručení do Štědrého dne až do 22. prosince, a to včetně. Tento termín platí pro vyzvednutí v alzaboxech nebo v pobočkové síti. Při zvolení způsobu doručení vidím ikonku vánočního stromku a to značí, že zboží mi bude doručené do Štědrého dne,“ upozornila mluvčí společnosti Alza Eliška Čeřovská.

Tagy: