Jako mladistvý zabil sestru, teď dostal za pokus o vraždu vychovatelky 17 let vězení

Soud s Martinem B.

Za pokus o vraždu vychovatelky ve věznici Všehrdy na Chomutovsku uložil ústecký krajský soud muži trest ve výši 17 let vězení. Žena je v péči terapeutů. Martin Baďura si ve věznici odpykával trest za vraždu své nezletilé sestry. Rozsudek není pravomocný, muž se na místě odvolal.

„Zvažovali jsme uložení výjimečného trestu. Nebyly ale pro to dány zákonné podmínky. Pohybovali jsme se tedy v trestní sazbě od 15 do 20 let. Jeho jednání patří mezi méně závažná, protože dospělo do stadia pokusu,“ vysvětlil rozsudek soudce Jan Michanek.

V říjnu loňského roku podle obžaloby Martin B. zaútočil na vychovatelku ve věznici na Chomutovsku. Údajně ho rozzuřilo, že za ním nepřijeli rodiče do věznice na návštěvu. Ženu měl srazit na zem, zakleknout ji a udeřit hlavou o zem. Následně ji podle obžaloby začal oběma rukama rdousit, dokud neztratila vědomí. V jeho útoku ho vyrušila jiná pracovnice věznice, která na pomoc přivolala dozorce.

Odpykával si trest ve věznici pro mladistvé

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu. Rozsudek tak přezkoumá Vrchní soud v Praze.

Martin B. už v roce 2011 podle ostravského soudu jako šestnáctiletý ubodal svou jedenáctiletou sestru. Za to si odpykával trest 9 let ve věznici pro mladistvé. Právě tam se během trestu nechoval podle soudu vhodně, často porušoval vězeňský řád.

Tagy: