Hořela auta a my jsme utíkali. Tornádo nás připravilo o dům, prosí samoživitelka o pomoc

Na ulici to vypadalo jako v hororu. Hořela auta a my jsme běželi jako o život, popisuje matka tří synů Martina Ševčíková z Lužic u Hodonína den, kdy stovky lidí na jižní Moravě připravilo tornádo o střechu nad hlavou. Rodině samoživitelky zničilo jak dům, tak i auto. Na webu donio.cz prosí o finanční pomoc. Dobrovolní dárci jí poslali už více než 1,5 milionu korun.

„Když nám padala střecha nad hlavou, schovali jsme se v přízemí a posléze utíkali oknem do ulice. Vypadalo to všude jako v hororu. Celá ulice zničena, hořela auta, unikal plyn a my běželi jako o život,“ popisuje útok tornáda na jižní Moravě Martina Ševčíková na webu donio.cz, kde prosí o finanční pomoc.

Dodává, že i její auto před domem bylo zničeno. „Nikdy bych nevěřila, že se stane něco tak nepopsatelného. Ze dne na den můžeme přijít téměř o vše, co máme,“ vzpomíná na děsivé zážitky samoživitelka, která má tři syny. Dva z nich jsou ještě malí, je jim 5 a 8 let.

„Půlka domu jde dolů s celou střechou a vše ostatní je rozbité. Dům jsem budovala celé roky i se zahradou a nyní je vše pryč,“ popisuje.

Budu vděčná za cokoliv

Matka i její synové vyvázli jen s odřeninami. O finanční pomoc prosí proto, aby mohla dům zrekonstruovat a vrátit zpět do obyvatelného stavu. Lidé jí zatím poslali přes 1,5 milionu korun.

„Nejsem zvyklá přijímat dary a pomoc, ale teď budu asi vděčná za cokoliv. V životě jsem měla spíše radost, když jsem mohla pomáhat a dávat já, teď ale opravdu budu ráda s klukama za jakoukoliv finanční pomoc. Jsme bez domova,“ napsala samoživitelka na Facebook a poděkovala všem, kteří jí pomáhají.

Tagy: