Totální opojení v jeden den. Fotbalista porazil rakovinu a zažil návrat do Premier League

Výjimečný den prožil fotbalista David Brooks, o jehož život se od loňského podzimu obávali nejen fanoušci Bournemouthu. Sváděl těžký boj s Hodgkinovým lymfomem, který zvládl dotáhnout do zdárného konce. V úterý odpoledne na sociálních sítích oznámil, že boj s rakovinou definitivně vyhrál a vypravil se na stadion Dean Court, aby fandil svému klubu bojujícímu o návrat do Premier League. A jeho důvod slavit se rázem zdvojnásobil.

„Minulý týden jsem se setkal se svým lékařem, který měl konečné výsledky testů. S potěšením mohu prozradit, že léčba byla úspěšná a nyní už nemám rakovinu. Je neuvěřitelné, že tohle můžu říct. A jsem vděčný za všechny vaše zprávy a přání všeho dobrého. Opravdu mi pomohly překonat těžké časy,“ napsal teprve 24letý Brooks v úterý na sociální sítě.

Tuto radostnou zprávu se dozvěděl sedm měsíců poté, co se dozvěděl, že je nemocný. Na konci září ještě odehrál zápas v Championship proti Peterborough a jen pár dní později napsal: „Diagnostikovali mi druhé stadium Hodgkinova lymfomu a příští týden nastupuji léčbu.“

I když věděl, že v dalších měsících nepomůže Bournemouthu v tažení za návratem do nejvyšší anglické soutěže, zůstával optimisticky naladěný. „Přestože to pro mě a mou rodinu byl šok, prognóza je pozitivní a jsem přesvědčen, že se zcela uzdravím a budu zase co nejdříve hrát,“ dodal.

Velšský reprezentant se léčil úspěšně a paralelně s tím se dařilo jeho parťákům. Minulou sezonu prožil Bournemouth neúspěšný pokus o rychlý comeback do Premier League. Ale v ročníku 2021–⁠2022 měl možnost stvrdit postup už kolo před koncem. Načasování nemohlo být lepší. Brooks v úterý oznámil, že se Hodgkinova lymfomu úspěšně zbavil a jen o pár hodin později už seděl na tribuně a držel palce „The Cherries“ v duelu s Nottinghamem.

Gól Kieffera Moorea – rovněž Velšana – z 83. minuty rozhodl o tom, že se Bournemouth vrací mezi smetánku. Po vítězství 1:0 sešel Brooks z VIP boxu na trávník a sdílel obrovskou radost se spoluhráči, se kterými za poslední období nemohl strávit příliš času. A také se chopil transparentu, na kterém bylo napsáno: „Jdeme nahoru.“ Podle svých slov vnímal totální opojení. „Hodně věcí na oslavování,“ prohlásil s úsměvem pro klubovou televizi z kabiny.

I když většinu sezony musel Brooks vynechat, na postupu má svůj podíl. Před absencí odehrál 506 minut a v srpnovém zápase v Nottingamu vstřelil mladý křídelník při výhře 2:1 první gól svého týmu.

Další minuty a branky může přidat příští sezonu v Premier League. Čeká ho dlouhá cesta, ale pro uzavření svého silného příběhu je ochotný udělat vše. „Jsem šťastný, že mohu začít cestu zpět do plné kondice a pokračovat tak ve fotbalové kariéře. Jsem odhodlán v příštích měsících pracovat tvrději než kdy dřív a těším se, že se zase dostanu na hřiště a za vámi, fanoušky. Ještě jednou děkuji,“ uzavřel.

Tagy:
rakovina Premier League fotbal sport Hodgkinův lymfom AFC Bournemouth David Brooks EFL Championship