Je extrémní, že vyzýváte k přijímání migrantů, kritizoval Okamura Pekarovou Adamovou

Tomio Okamura

PARTIE Terezie Tománkové 7.11.2021

Předseda SPD Tomio Okamura ve vysílání CNN Prima NEWS kritizoval Markétu Pekarovou Adamovou za to, že je nakloněná přijímání migrantů. Šéfka TOP 09 se kvůli tomu rozlítila, podle ní totiž Okamura její výroky zkresluje. Pekarová Adamová také pronesla, že chce vždy rozlišovat mezi migrantem legálním a ilegálním, což předseda SPD nezohledňuje.

„Jsem zděšený tím, jakým způsobem tady vládní pětikoalice začíná. Vadí jim naše protiimigrační a protiislámské postoje. Nechceme tady africké a arabské migranty, to je pragmatismus,“ řekl Okamura v Partii Terezie Tománkové.

Šéf SPD v rozhovoru kritizoval mimo jiné migrační postoje Pekarové Adamové. „Pro nás je bezpečnost našich občanů na prvním místě. Vy jste vyzývala k přijetí migrantů – dětí i dospělých,“ rozčílil se Okamura s odkazem na interview, ve kterém předsedkyně TOP 09 o přijetí „části migrantů“ hovořila. „To mi připadá extrémní,“ zhodnotil postoj političky, která se zřejmě objeví na postu předsedkyně Sněmovny.

Pekarová Adamová se ale kvůli této kritice viditelně rozlítila. Podle ní Okamura zkresluje fakta a její výroky. „Záměrně mícháte nelegální a legální migraci. Pokud je někdo legální migrant, je zákonem jasně dané, co s ním bude. Vy mi podsouváte věci, které jsem neřekla,“ argumentovala.

Ve vysílání také připomněla, že jediný český terorista – penzista Jaromír Balda, který pokácel strom, aby zastavil vlak s potenciálními migranty – byl inspirován myšlenkami SPD. Na tuto zmínku už Okamura nereagoval.

Tagy: