Je libo foie gras či klasiku v podobě pořádné husy? Babiččina zahrada zve na svatomartinské menu


Svatomartinská tradice se do Babiččiny zahrady vrací i letos – v období od 7. do 11. listopadu 2025 bude restaurace patřit všem milovníkům české kuchyně, podzimních chutí a poctivých receptů, které hřejí na duši.

V prostředí s atmosférou starých časů si hosté vychutnají Svatomartinské menu, které spojuje tradici s jemným moderním rukopisem kuchařského týmu. Úvod patří paštice z husích jater a Foie gras s brusinkovo-višňovým chutney a opečeným ořechovým chlebem. Následuje husí kaldoun se smetanou, kořenovou zeleninou, játrovými knedlíčky, droby a trhaným husím masem – přesně takový, jaký se kdysi podával na sváteční stůl.

ČTĚTE DÁLE: Hvězdný host i soutěž o pobyt ve Skotsku. Chystá se další ročník festivalu Whisky Life! Prague

Hlavním chodem je konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím, pečeným jablkem, houskovým knedlíkem a bramborovými lokšemi – dokonale vyvážená kombinace chutí, která patří k vrcholům české gastronomie. Na závěr potěší sladká tečka v podobě šišek s mákem, švestkami a zakysanou smetanou, které navodí nostalgickou atmosféru babiččiny kuchyně.

K podzimním pokrmům neodmyslitelně patří i víno, a tak Babiččina zahrada nabídne Svatomartinská vína z Vinařství Mádl – svěží Müller Thurgau a jemně ovocný Modrý Portugal, která podtrhnou chuť celého menu.

Svatomartinské menu 2025 v Babiččině zahradě slibuje pět dní plných vůní, tradice a hřejivé atmosféry, kterou si hosté zamilovali. Přijďte si vychutnat sváteční dny tak, jak to máme v Česku nejraději – s husou na talíři, sklenkou mladého vína a v prostředí, kde se čas na chvíli zastaví.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dvě tváře nočního Vřídla: Od noblesy Becher's Baru ke smyslnému Splendidu