Loupež šperků dle Pata a Mata: Jeden bez masky, druhý nešika. Nakonec oba zmlátil prodavač

Tepličtí kriminalisté pátrají po dvou lupičích, kteří se v pondělí pokusili přepadnout místní zlatnictví. Vše nasvědčuje tomu, že šlo nejspíš o jejich první loupež. Počínali si totiž, jak se říká, jako sloni v porcelánu. Nejen že si nakonec nic neodnesli, ale ještě je ze zlatnictví potupně vyhnal sám prodavač.

Bylo pondělí kolem 11. hodiny dopoledne, když do zlatnictví vešel první z lupičů, který chtěl po prodavači ověřit pravost prstenu. Nebyl maskovaný a je možné, že si chtěl místo jen otipovat, než se dovnitř vrátí – tentokrát s maskou a kolegou.

Jenže po pár minutách najednou do obchodu nelogicky vtrhl jeho maskovaný kolega. V tu chvíli se plán „Pata a Mata“ teplického zločinu dost možná zhroutil. „Chvíli se spolu bavili cizí řečí, pravděpodobně anglicky,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Prodavač si dal rychle jedna a jedna dohromady a muže chtěl z obchodu vyhodit. Jenže ti podle kriminalistů udělali další chybu – bez boje a bez lupu se nechtěli vzdát. „Muž u pultu napadl prodejce pěstmi do hlavy a ten upadl na zem. Mezitím druhý pachatel zkoušel rukojetí nože rozbít skleněnou vitrínu se šperky,“ popsala Gazdošová.

Místo bezpečnostního skla ale lupič rozbil jen svůj nůž a ke zlatu se nedostal. Prodavači se je podařilo nakonec přeprat a následně oba muže ze zlatnictví vyhnal. Podle místních lupiči nejspíš nebyli z Teplic. Jinak by prý tušili, že právě s tímto prodavačem si nemají zahrávat. „Já osobně, jako teplický, bych si tohle zlatnictví zrovna nevybral,“ uvedl jeden z místních.

Štáb Krimi zpráv se na vše chtěl zeptat i samotného prodavače, bohužel ale neuspěl. Zlatnictví je od té doby, co ho přepadli, zavřené. Policie teď po obou mužích pátrá. Poslední jejich stopy vedly do Kolárovy ulice, kde se po nich slehla zem. Pokud jste muže ze záběrů přiložených v úvodu článku někde viděli nebo dokonce víte, o koho se jedná, zavolejte policii, případně kontaktujte redakci Krimi zpráv.

Tagy: