Jeden mrtvý, jeden zraněný. Auto na Liberecku spadlo do pětimetrové jámy

Nehoda na Liberecku

Nehoda na Liberecku (zdroj: CNN Prima NEWS)

Jeden mrtvý, jeden zraněný, to je bilance vážné nehody v Hradčanech na Liberecku. Osobní auto tam spadlo do pětimetrové jámy. Dělníci tam rekonstruují hráz rybníka a přilehlý most. Vůz skončil v bahně na dně příkopu na střeše.

Následky byly devastující, spolujezdec byl na místě mrtvý, řidič vyvázl se středně těžkým zraněním. Záchranáři ho převezli do nemocnice. Svědkem tragické nehody byla přitom policejní hlídka.

„V pátek kolem 22:20 projíždělo osobní auto Škoda Octavia obcí Hradčany, přičemž jeho řidič ignoroval nejprve příkazové směrové šipky a potom i zákazovou dopravní značku před stavbou, kde právě probíhá oprava mostu a hráze rybníka. Tohoto vozidla si všimla naše motorizovaná hlídka, která chtěla přestupek s řidičem vyřešit, ale než ho stačila zastavit, Octavia se zřítila do zhruba pětimetrového příkopu, do kterého dopadla na střechu,“ popsala mluvčí policie ČR Ivana Baláková.

Policisté se ihned snažili posádce pomoci, zranění spolujezdce z vozidla ale byla příliš vážná a na místě zemřel. Vyproštění havarovaného vozu z hluboké jámy plné bahna bylo velmi náročné. Autojeřáb musel zůstat stát na silnici v poměrně velké vzdálenosti, majitel odtahové služby si navíc spolu s hasiči musel poradit s prudkým nestabilním svahem.

Jak je možné, že auto vjelo až na opravovaný vybagrovaný úsek silnice kolem hráze, místní nechápou. „Značek tam je opravdu hodně. Budeme asi muset řešit s dodavatelem stavby umístění nějakých dodatečných zábran. Oprava bude hotová až v říjnu,“ říká Miloslav Tůma, starosta Ralska, pod které Hradčany spadají.

Tagy: