Jeden z posledních snímků Smithové z Harryho Pottera. Týden před smrtí si zašla do restaurace

Ještě týden před smrtí byla herečka Maggie Smithová plná života. Seděla na terase jedné ze svých oblíbených londýnských restaurací Lemonia v Primrose Hill a užívala si teplého podzimního slunce. Informoval o tom deník Daily Mail a sdílel jednu z jejích posledních fotografií.

Smithová, známá svými nezapomenutelnými rolemi v Harry Potterovi a Panství Downton, seděla s kamarádkou u malého stolečku a jedla svůj oblíbený pokrm – fish and chips, uvedl deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Al-Fayedovým návrhům čelila i princezna Diana. Řekl jí, že se s ní vyspí, tvrdí její komorník

Podle jednoho z hostů byla v úžasné formě, vtipná a šarmantní, a dokonce „vstoupila do role“ svých nejslavnějších filmových postav, když důrazně napomenula hlučnou skupinu teenagerů, aby se chovali ohleduplněji. „Byla jako McGonagallová nebo hraběnka z Panství Downton v reálném životě,“ poznamenal.

O sedm dní později její rodina oznámila, že zemřela. Smithová měla mimořádnou kariéru trvající více než půl století. Získala několik prestižních ocenění, včetně dvou Oscarů za filmy Nejlepší léta slečny Jean Brodieové a Apartmá v Kalifornii. Její divadelní kariéra byla stejně impozantní, když dostala několik cen Olivier za role na londýnských prknech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zrádci „zavraždili“ první oběť. Neskutečný zážitek a skvělá jízda, popsal vyřazený Jiří

Tagy: