Al-Fayedovým návrhům čelila i princezna Diana. Řekl jí, že se s ní vyspí, tvrdí její komorník

Mohamed Al-Fayed, kontroverzní egyptský magnát a bývalý majitel Harrods, byl dlouhá léta považován za blízkého přítele princezny Diany. Nové odhalení jejího někdejšího komorníka Paula Burrella však vrhá na jejich vztah zcela jiné světlo. Al-Fayed měl Dianu sexuálně obtěžovat a vyslovit jí nevhodnou nabídku, která jí hluboce otřásla, napsal deník The Sun.

Podle Burrella měl Al-Fayed vůči princezně Dianě nejednou nevhodné poznámky a jeho chování vyvrcholilo ve chvíli, kdy jí učinil šokující návrh. V roce 1995, tedy předtím, než si Diana začala s jeho synem Dodim, měl Fayed vyslovit děsivou větu: „Chci, abys si vzala mého syna, protože podle egyptské tradice jde otec první.“ A dodal prý: „Budu s tebou spát.“

ČTĚTE TAKÉ: Zpěvák Gott vydělává i po smrti. Dědicové, o kterých sám rozhodl, dostávají miliony

Diana, která byla v té době již rozvedená s princem Charlesem, byla jeho chováním zcela zdrcena. Podle Burrella se po tomto setkání třásla, uvedl to pro deník The Sun.

Yoda i bůh

Princezna Diana se však jinak nebála na Al-Fayedovo chování reagovat s typickým sarkasmem. Podle Burrella ho často nazývala „Yodou“ podle postavičky ze Star Wars kvůli jeho vzhledu a také „bohem“ kvůli jeho neskutečnému egu.

Diana prý často také komentovala, jak je jí Al-Fayedův dotěrný fyzický kontakt nepříjemný a že jí vadí, jak na ni neustále sahá, poznamenal deník Bild.

Burrell také zmínil, že Al-Fayed se Dianu snažil po mnoho let „obměkčit“ drahými dary a exkluzivními výhodami, jako bylo tajné vchodové schodiště do obchodního domu Harrods. Diana ale většinu darů odmítala a jeho návrhy prý považovala za manipulaci.

Postavila by se na stranu žen

Burrell se ve svém prohlášení také zaměřil na to, jak Al-Fayed zneužíval své postavení vůči ostatním ženám. Jeho nevhodné chování nebylo omezeno pouze na princeznu. Burrell vzpomíná, jak Al-Fayed bezostyšně obtěžoval ženy kolem sebe – zejména zaměstnankyně ve svém obchodním domě Harrods. „Jeho ruce bloudily. Doslova pokládal ruce na ženy bez jejich souhlasu,“ uvedl Burrell s tím, že Diana byla jednou z mála, u níž se Al-Fayed nikdy neodvážil zajít tak daleko.

Desítky žen už dříve vystoupily v dokumentu BBC, v němž popsaly, jak byly Al-Fayedem sexuálně obtěžovány či napadeny. Podle Burrella by princezna Diana stála na straně těchto obětí: „Kdyby tu dnes byla, stála by s nimi bok po boku.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trpím nervozitou a přemýšlím, co se mnou je, svěřil se Mareš. Před turné dře v posilovně

Tagy:
Princezna Diana Star Wars královská rodina celebrity Karel III. Britská královská rodina Harrods Paul Burrell Mohamed Al-Fayed trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika prominenti