Jedna zemřela, druhá stále bojuje o život. Případ tonoucích dívek v Ostravě má tragický vývoj

Nešťastná událost z koupaliště v Ostravě-Porubě má smutné pokračování. Před týdnem tam záchranáři zasahovali u dvou 19letých dívek, které se topily. Obě skončily ve vážném stavu ve Fakultní nemocnici Ostrava. Podle informací Deníku ale jedna z dívek o víkendu zemřela. Druhá nadále bojuje o život.

„Jedna z dívek zemřela, druhá je stále v kritickém stavu,“ vyjádřila se v pondělí pro Deník mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Iva Piskalová. Dívka dle informací zemřela již v sobotu.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie u nádrže Beňov. Utonul 16letý Jakub, rodina přišla během roku o druhého syna

K neštěstí došlo vpodvečer na letním koupališti v Ostravě-Porubě. „Před půl šestou bylo krajskému operačnímu středisku oznámeno tonutí dvou osob. Na místo události vyslali operátoři celkem čtyři týmy, z toho dva lékařské, a to ze základen v Porubě a Zábřehu,“ informovali před týdnem o případu zdravotníci.

Na místě se topily dvě 19leté dívky. Ačkoli se obě podařilo ještě před příjezdem záchranářů dostat na břeh, nejevily známky života. V kritickém stavu byly převezeny do ostravské fakultní nemocnice.

Deník pak také informoval, že podle mluvčí provozovatele koupaliště se dívky měly koupat v nestřežené zóně. „Vzhledem ke skutečnosti, že uvedená událost je předmětem vyšetřování Policie ČR, nejsme bohužel oprávněni poskytovat konkrétní informace. Můžeme pouze uvést, že dle našeho názoru nedošlo ze strany společnosti Sareza k jakémukoliv pochybení,“ zmínila Lenka Papajová, mluvčí Sarezy, která koupaliště provozuje.

Případem se stále zabývají kriminalisté, kteří prověřují veškeré okolnosti, probíhají také výslechy zúčastněných osob. „S ohledem na tragickou událost a rodiny se více vyjadřovat nebudeme,“ uvedla k případu mluvčí policie Eva Michalíková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hrdina skočil pro topící se batole

Tagy: