Jelínková o prohře se Zwyrtek Hamplovou: Děsí mě, že takový člověk bude v Senátu

Šárka Jelínková v Partii Terezie Tománkové

PARTIE Terezie Tománkové 2.10.2022

Děsí mě, že v senátních volbách zvítězila paní, jež stojí na jednom pódiu s lidmi, kteří říkají, že by šli požádat o pomoc Putina. V nedělní Partii Terezie Tománkové televize CNN Prima NEWS to řekla bývalá senátorka a šéfka klubu KDU-ČSL Šárka Jelínková. Ta se na Kroměřížsku nedostala do druhého kola senátních voleb. Nakonec v daném obvodu vyhrála kontroverzní právnička Jana Zwyrtek Hamplová (NEZ).

„Úspěch Zwyrtek Hamplové je pro mě velkým otazníkem a vykřičníkem. Děsí mě, že vyhrála žena, jež klidně stojí na jednom pódiu s lidmi, kteří se nebojí hlásat vystoupení z EU a NATO a klidně chtějí požádat o pomoc Putina, válečného zločince, pro kterého je Česká republika nepřátelská země,“ uvedla v pořadu Jelínková.

Uznala, že Zwyrtek Hamplová může pro voliče představovat „spasitele“. „Nespokojenost mezi lidmi je. Dlouhodobě se potýkáme s covidem, máme válku na Ukrajině a v lidech je dlouhá léta strach, hledají spasitele. Jenom nevím, jestli by jím měl být někdo, kdo nás táhne na Východ. Je potřeba se na to dívat v širším kontextu,“ apelovala.

„Nechalo mě to v klidu, uvařila jsem si nedělní kávu a dala si zákusek, který mi včera donesli z jedné kroměřížské svatby. Čas ukáže,“ reagovala na výroky Jelínkové na svém facebookovém profilu Jana Zwyrtek Hamplová (NEZ). Ta zároveň kritizovala, že nebyla do Partie pozvána.

Jelínková i Hamplová kandidovaly na Kroměřížsku. Jelínková se ale nedostala minulý týden do druhého kola senátních voleb. Se ziskem 18,31 procenta hlasů zůstala těsně třetí za Lucií Pluhařovou (ANO), která získala 21,07 procenta hlasů, a Zwyrtek Hamplovou (NEZ), jež z prvního kola postoupila s výsledkem 18,86 procenta hlasů. Kontroverzní právnička v druhém kole vyhrála.

Zwyrtek Hamplová na sebe upozornila během pandemie covidu jako kritička přijímaných opatření. V poslední době se také ukazuje na protivládních demonstracích po boku extremistů.

Záznam velké politické debaty si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: