Jídlo a žádné fronty, pražské letiště skrývá luxusní čekárnu. S Visa kartou stojí polovinu

Létání je pro mnoho z nás nepříjemnou záležitostí, tím spíše, když se cestuje s dětmi. Všechno to čekání v dlouhých frontách a k tomu všemu předražené stánky s jídlem a pitím. Naštěstí ale na pražském letišti existuje něco, co se jmenuje FastTrack Lounge. Jde vlastně o luxusní salonek s vlastní bezpečnostní kontrolou, neomezeným jídlem či pitím a dokonce i dětským koutkem. S Visa kartou se sem navíc dostanete za poloviční cenu.

Salonek FastTrack Lounge na Letišti Praha je primárně určen pro cestující v rámci schengenského prostoru z Terminálu 2, lze ho však využít i v případě odletu či příletu z Terminálu 1. Nachází se ve druhém patře odletové haly Terminálu 2 a poznáte ho podle schodiště s červeným kobercem. Samotný vstup zároveň není potřeba nijak rezervovat, stačí prostě jen přijít v době od 5:00 do 22:00.

K TÉMATU: Nekončící peklo nad mraky: Experti radí, na co si dát pozor během dlouhých letů

Vedle již zmíněné neomezené konzumace jídla a pití nebo dětského koutku mají zákazníci k dispozici také Wi-Fi, denní tisk, sprchy nebo třeba soukromou místnost pro jednání nebo soukromé setkání. Tu už je ale potřeba rezervovat. Jednou z největších výhod je potom bezpochyby privátní bezpečnostní kontrola, na které zaručeně nebudete čekat frontu.

Všechny tyto služby salonku může běžný cestující čerpat za částku 1020 Kč, zatímco dítě do 14 let za doprovodu dospělé osoby za 540 Kč. Ceny se vždy vztahují na jednu osobu a dvě hodiny pobytu. Výrazně levnější to pak mají držitelé prémiových karet Visa (Gold, Platinum, Infinite nebo Business Gold Visa). Ti v případě dospělé osoby zaplatí pouze 500 Kč a za dítě do čtrnácti let jen 350 Kč. Děti do tří let to mají zcela zdarma.

Platit kartou se vyplatí

S kartami Visa, nejen těmi prémiovými potom ušetříte i po samotném přistání do cílové destinace. Při placení kartou Visa nebo výběru hotovosti z bankomatu v zahraničí si totiž cestovatelé mohou vybrat, zda chtějí platit v místní nebo domácí měně. Výběr místní měny zpravidla může znamenat lepší směnný kurz.

Myslete také na to, že ne vždy se vyplatí měnit peníze ve směnárně. S kartou Visa totiž často platíte výhodněji. I proto tedy doporučujeme si to řádně přepočítat, ať zbytečně nepřeplácíte. Mít u sebe hotovost samozřejmě navíc přináší riziko. Může vám ji někdo ukrást nebo ji můžete prostě jen ztratit. To kartu je možné kdykoliv na dálku zablokovat a veškeré platby jsou pak chráněny řadou různých metod. Ve finále je tedy úplně jedno, zda platíte v Česku nebo například v Egyptě.

I v dnešní době ale existují země, kde se bez hotovosti neobejdete. Své o tom ví také Fotr na tripu, který jednu z nich navštívil. Velké množství bankomatů sice umožňuje snadný výběr, ovšem ne pokaždé to může být výhodné. Fotr proto v přiloženém videu poradil, jak při hledání bankomatu postupovat, abyste náhodou nenaletěli podvodníkům.

Tagy:
jídlo doprava bankomat letiště Egypt čekárna volný čas Česko Letiště Václava Havla Visa hotové peníze terminál produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestování a turismus