Jiná cesta než povinné očkování není. Je mezi námi řada černých pasažérů, říká Kubek

Milan Kubek

SPECIÁLNÍ VYSÍLÁNÍ, Milan Kubek, Jaroslav Flegr, Jan Hnízdil, Lukáš Pollert - 30.1. v 20:59

Šéf České lékařské komory Milan Kubek se domnívá, že v boji proti koronavirové epidemii jsme uvízli na mrtvém bodě. Cestu ven vidí v povinném očkování. To ale v superdebatě Co Čech, to politik! odmítl lékař Jan Hnízdil, podle kterého je vakcína proti covidu experimentální.

„Pokud se chceme naučit žít s virem, tak buď budeme opakovaně nemocní, anebo je tu moderní způsob ochrany. A tím je očkování,“ prohlásil Kubek v superdebatě. „V ideálním světě by se lidé nechali dobrovolně naočkovat, aby neumřeli. Jenže nežijeme v ideálním světě, takže nám nezbývá nic jiného, než přesvědčit lidi, aby se nechali naočkovat,“ doplnil.

Přesvědčování už ale v Česku podle něj nefunguje. „V současnosti už není jiná cesta než povinné očkování. Řada lidí má mentalitu černých pasažérů, kteří nechtějí pro kolektivní imunitu nic udělat,“ rozčílil se Kubek.

V pravidelném očkování vidí východisko i evoluční biolog Jaroslav Flegr, který diskutoval v debatě s Kubkem a lékaři Janem Hnízdilem a Lukášem Pollertem.

Hnízdil v pořadu prohlásil, že vakcíně nevěří. „Vakcína je látka, která dlouhodobě chrání člověka. Až doživotně. Jenže tady u tohoto přípravku vyvane účinek po pár měsících. Je to experiment na lidech,“ uvedl. Současné koronavirové vakcíny ale schválily americké i unijní zdravotnické úřady.

Také Pollert si v pořadu stěžoval na účinnost vakcín a svěřil se, že viděl pacienta po vakcíně zemřít na plicní embolii.

Tagy: