Nejste k ničemu. Můj předřečník je debil jako vy, vmetl Kalousek demonstrantům u Sněmovny

Nejste k ničemu, říkáte nesmysly a můj předřečník je debil jako vy. Taková slova v úterý padala z úst bývalého ministra financí za TOP 09 Miroslava Kalouska, který se údajně náhodou nachomýtl k demonstraci před Poslaneckou sněmovnou.

„Nejsem politik už víc než rok a půl, takže jsem řadový občan jako kdokoliv z vás. Šel jsem přes Malostranské náměstí a slyšel jsem svého předřečníka, který řekl mé jméno asi šestkrát, než jsem přešel parkoviště. Nevím proč. Tak dovolte, abych vám řekl, aniž bych to dlouze rozebíral, že je můj předřečník absolutní debil,“ prohlásil Kalousek, když na Malostranském náměstí vystoupil na pódium a ujal se mikrofonu. Video na Twitteru sdílel profil s názvem Barbora Mercury.

„Velmi si vážím toho, že debil, který pořádá takové shromáždění v milionové Praze, nesežene víc než asi patnáct jemu podobných lidí,“ rýpnul si do malého davu.

Následně řekl, že mu bylo ctí tam s demonstranty být. „Nejste k ničemu. To, co říkáte, jsou nesmysly a nic z toho nevede k prosperitě našich životů a vašich dětí. To, co tady pořádáte, je zcela marné a jestli nevěříte tomu, že je to marné, tak se rozhlédněte kolem sebe, kolik vás tady je. Jste k smíchu. Mějte se moc hezky,“ dodal bývalý ministr financí směrem k demonstrantům.

Od lidí si vysloužil pokřiky ve stylu, že je zmanipulovaný a že má nástroje moci. „Děkuji panu Kalouskovi za jeho kulturní vložku,“ řekl následně moderátor akce.

Poslanci se v úterý ve Sněmovně sešli na mimořádné schůzi, kterou svolala šéfka dolní komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na popud vládních poslanců (ODS, STAN, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti). Zákonodárci mají na programu například zrušení EET, kontroverzní korespondenční volbu nebo zákon o střetu zájmů.

Opoziční hnutí už předem avizovala, že některé body budou obstruovat. Program si zákonodárci schválili po pěti hodinách. Čeká se dlouhé jednání, které se může táhnout i několik nocí. „Máme spacáky i karimatky,“ hlásil v úterý ráno na tiskové konferenci šéf klubu ODS Marek Benda.

Tagy: