Jste odporná zrůda, nazval Okamura Rakušana. Šejdíř a šéf fašistů, reagoval šéf STAN

Tomio Okamura (SPD) a Vít Rakušan (STAN) budou hosty Partie Terezie Tománkové

Do přestřelky se na sociální síti Twitter dostali dva lídři parlamentních stran. Potyčku začal předseda SPD Tomio Okamura, který si tentokrát za svůj cíl vybral ministra vnitra a šéfa hnutí STAN Víta Rakušana. Toho nazval „lidskou hyenou a zrůdou“. Ministr pro změnu reagoval, že Okamuru dříve považoval „jen za směšného podivína“, ale nyní „povýšil na šejdíře národního formátu“.

„Tak takovou lidskou hyenu a zrůdu jsem snad v politice ještě neviděl. Ministr vnitra a předseda vládních STAN Vít Rakušan kryje pachatele odporného znásilnění a pokusu o vraždu české 15leté dívky v Plzni, když doteď odmítá vyslovit národnost pachatele a záměrně mluví jen o ‚cizinci‘, aby chránil Ukrajince,“ vztekal se Okamura na Twitteru.

Šéf opozičního hnutí SPD, který pro osobní urážky v politickém boji nechodí daleko a na paškál si bere takřka všechny představitele vládnoucí pětikoalice, reagoval na aktuálně propíraný případ, který řeší plzeňští kriminalisté. I tamní primátor Roman Zarzycký se nechal slyšet, že 18letý pachatel, který v Česku žije delší dobu a dívka jej znala, je ukrajinské národnosti.

Okamura šéfa resortu vnitra kritizoval za jeho slova, že kvůli národnosti útočníka „není důvod ke generalizacím a rozdmýchávání nesnášenlivosti“. „Rakušan je fakt neuvěřitelně odporný. Chtěl bych tyhle obhájce migrantů z Fialovy vlády vidět, kdyby to byla jejich dcera nebo někdo z rodiny,“ pokračoval šéf SPD.

Jeho nařčení nenechalo Rakušana klidným, protože 1. místopředseda vlády premiéra Petra Fialy (ODS) zareagoval připomenutím Okamurova dřívějšího podnikání.

„Obchodoval vždycky se vším. Dokud to byly zájezdy pro plyšáky, byl to jen směšný podivín. Když začal rozprodávat politické strany, povýšil na šejdíře národního formátu,“ napsal Rakušan na Twitter.

Následně dodal, že Okamura „přišel na to, že nejlepším zbožím je strach“, a stal se tak „vůdcem parlamentního fašistického hnutí“. „Motat národoveckou notu do odporného zločinu, to je skutečný projev lidské zrůdy a hyeny,“ dodal Rakušan. Ten navíc již dříve zmiňovaný čin znásilnění a pokusu o vraždu označil za „zavrženíhodný“.

Tagy: