Jste parazité, spojili jste se s marxisty. Vondráček se tvrdě pustil do Farského ze STAN

Radek Vondráček

PARTIE Terezie Tománkové 12.9.2021

Ostrou hádkou začala nedělní Partie na CNN Prima NEWS. Šéf Sněmovny z hnutí ANO Radek Vondráček se pustil do šéfa poslanců STAN Jana Farského. Vyčetl mu, že Starostové se spojí s kýmkoliv, aby se dostali k moci.

„Parazitujete na pověsti. Podporovali jste TOP 09, pak jste to zkoušeli s KDU-ČSL, nevyšlo to. Teď jste se dali dohromady s marxisty. Je vám jedno, s kým tam budete. Neříkejte mi nic o moci,“ vmetl Farskému šéf dolní komory Vondráček.

Narážel tak na fakt, že hnutí STAN šlo nejdříve do Sněmovny s TOP 09, před posledními volbami vyjednávalo o koalici s lidovci, která se ale nakonec rozpadla, a letos kandiduje v koalici s Piráty.

O parazitech přitom v kampani mluví právě Piráti a hnutí STAN. Za parazita označili premiéra Andreje Babiše. „Doplácíme na to, že hnutí ANO a Babiš se nás bojí. Jsme cílem neuvěřitelných útoků. Pan premiér ty lži ve svých videích neustále opakuje. Útočí na nás brutálním způsobem, protože se bojí, že půjde od válu. Hraje úplně o všechno. Bez státních dotací jeho firma zkrachuje,“ prohlásil Farský směrem k holdingu Agrofert ze svěřenských fondů premiéra.

Farský reagoval na nový průzkum agentury STEM pro CNN Prima NEWS. Měsíc před volbami má nejvyšší preference vládní hnutí ANO, volby by vyhrálo s 32,4 procenta. Druhá je koalice Spolu s 20 procenty, koalice Pirátů a STAN stagnuje na 18 procentech.

Tagy: