Jste škůdci zemědělců, rýpl Výborný do Dufka. Kde se ve vás bere taková sprostota? opáčil

Marek Výborný (KDU-ČSL) a Bohumír Dufek

360° (50)

Pondělní protest zemědělců, kteří se sjeli do Prahy, byl z hlediska organizátorů blamáž. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). „Celý protest byl zneužit organizátory. Řada farmářů neměla nic společného s ambicemi pánů Jandejsků, Dufků a dalších, kteří škodí českému zemědělství,“ nechal se slyšet šéf resortu.

To, co v pondělí předvedli organizátoři protestu, byla medvědí služba českému zemědělství. „Uškodili pověsti a veřejnému obrazu našich zemědělců a farmářů, a to mě velmi mrzí,“ uvedl v diskusi ministr Výborný s tím, že protestní akci uškodili hlavně organizátoři, kteří ji zneužili.

ČTĚTE TAKÉ: Rohlík se distancoval od protestů zemědělců. Přestane odebírat výrobky organizátora

„Kde se ve vás bere taková sprostota? Říct, že předseda odborového svazu tady něco zneužil?“ nenechal si rýpnutí Výborného líbit odborový předák Bohumír Dufek. Dodal, že ministr nemá vůbec žádnou erudici na diskusi. „Zrušte úplně všechny dotace v rámci Evropy a budeme mít svatý pokoj,“ doplnil Dufek s tím, že ministr vůbec neví, co se v zemědělství děje.

Nicméně chybou podle něj bylo, že chtěli zemědělci s Výborným debatovat přímo před budovou ministerstva. „S tím jsem nikdy nesouhlasil, to bylo absolutně nezodpovědné. Nebyl jsem ani pro to, aby traktory stály před ministerstvem,“ podotkl předák.

S tím ovšem nesouhlasí Výborný, který uvedl, že to bylo jednou z mála pozitivních věcí na celé „akci“. „Před ministerstvem byli skuteční zemědělci a farmáři, kteří mají řadu problémů, mnohým z nich rozumím a byl jsem tam s nimi. To je pro mě pozitivní, ta zpětná vazba,“ opáčil šéf resortu zemědělství. Odsoudil naopak odpolední demonstraci na Malostranském náměstí. „Výkřiky ‚do plynu‘ a podobně nejsou mírové, to bylo za hranou akceptovatelnosti,“ dodal Výborný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vyhrožoval, že se přidá se samopalem k zemědělcům a půjde na vládu. Pro muže si přišla policie

Tagy: