Rohlík se distancoval od protestů zemědělců. Přestane odebírat výrobky organizátora

Mluvčí stávky zemědělců a bývalý prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek

Protest zemědělců v Praze a reakce ministra Výborného

Firma Rohlík, největší český online prodejce potravin, oznámila, že se distancuje od metod, které protesty zemědělců zastupují. Ze svého sortimentu proto stahuje produkty organizátora protestů, společnosti Rabbit CZ. Lokální farmáře podporujeme, neférové chování ne, uvedl prodejce.

„Vyjádřit nesouhlas s politikou je právem každého z nás, ale omezovat dopravu a osobní svobody obyvatel už nikoliv,“ uvedl Rohlík na svých facebookových stránkách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: To je něco tak drzého. Klaus se tvrdě pustil do Fialy kvůli výrokům o zemědělcích

Ohradil se také proti jednomu z organizátorů – bývalému prezidentovi Agrární komory ČR a majiteli firmy Rabbit Trhový Štěpánov Zdeňkovi Jandejskovi. „Je také špatně, když organizátorem stávky proti současnému systému je člověk, který právě díky němu načerpal na dotacích přes dvě miliardy korun. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli na Rohlíku dále nenabízet produkty RabbitCZ. Chápeme, že se náš postoj nemusí líbit každému, ale v Rohlíku nám jde i o principy,“ uvedl prodejce potravin.

V Rohlíku se snažíme podporovat malé lokální farmáře, protože víme, že to v konkurenci velikých agrárních podniků nemají...

Posted by rohlik.cz on Monday, February 19, 2024

Své zákazníky zároveň ujistil, že bude pokračovat v podpoře lokálních českých farmářů a za odstraněné položky urychleně najde náhradu. „V Rohlíku se snažíme podporovat malé lokální farmáře, protože víme, že to v konkurenci velkých agrárních podniků nemají jednoduché. Věříme v udržitelné zemědělství, poctivou práci, kvalitní potraviny a lepší život,“ napsal Rohlík.

Část zemědělců v pondělí demonstrovala před ministerstvem zemědělství v Praze, protestní jízdou se stovkami traktorů částečně zablokovali magistrálu a v centru města na chvíli omezili provoz tramvají. Požadovali, aby česká vláda odstoupila od Green Dealu, tedy unijní Zelené dohody pro Evropu, jejímž cílem je dosáhnout klimatické neutrality sedmadvacítky do roku 2050.

Tagy:
jídlo protest zemědělci Praha Vláda ČR Agrární komora České republiky Ministerstvo zemědělství České republiky Rabbit Rohlik.cz