Julie sama přečkala dvě noci v šumavských lesích. Našel ji myslivec, věnujte mu své Srdce

Hajný Martin Semecký zachránil život osmileté dívce.

Myslivec Martin Semecký zachránil osmiletou Julii, která se před dvěma lety ztratila v šumavských lesích. Záchranáři ji hledali dva dny. Jeho příběh je prvním v rámci projektu CNN Prima NEWS Srdce pro hrdinu. V něm můžete hlasovat pro svého hrdinu.

Začalo to jako říjnový výlet německé rodiny na Šumavě. Během chvíle se ale změnil ve skutečné drama. Při hře na stopovanou se ztratila osmiletá Julie. Ihned se rozjela rozsáhlá pátrací akce. Desítky záchranářů pročesávaly nepřístupný horský terén v okolí Čerchova. Pomáhali jim také dobrovolníci.

ČTĚTE TAKÉ: Nepůsobili agresivně, ale muž měl problém s alkoholem, vypověděli o „tuniském páru“ sousedé

„Aktuálně jsou na německé straně tamní hasiči, je jich přibližně stejný počet jako nás. Měli by jít směrem k našim,“ uvedl tehdy velící důstojník hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Michal Bečvář.

Nalézt malou dívku se snažila i horská služba. Záchranáři postupně rozšiřovali oblast pátrání, vraceli se také na stejná místa.

Situace ale nevypadala vůbec dobře. Venku bylo mrazivo, hodiny ubíhaly, po dívce ani stopa. Julie strávila v okolí Čerchova dvě mrazivé noci. Pak se na ni usmálo štěstí. Našel ji myslivec Martin Semecký.

Zachránce osmileté dívky se po dvou letech do šumavských lesů vrátil společně se štábem CNN Prima NEWS. „Sem se dostane jen lesní personál – buď v džípech, nebo off-roadech,“ upozornil myslivec. Ukázal nám místo, kde Julie chladné dny přečkala. Nachází se tam kazatelna, pravděpodobně v ní dívenka přečkávala mrazivé noci.

Také vylíčil radostný moment, jak ztracenou dívenku našli. „Sešli jsme se s kolegy a domluvili se, že půjdeme systematicky hledat podle informací, které jsme měli. V jednu hodinu jsme se rozdělili, já a dva dělníci jsme vyrazili od České Bystřice k bývalé Studánce. Asi po půl kilometru jsme malou Julii našli,“ vzpomínal pro CNN Prima NEWS Semecký.

„Zjevila se před námi z vysoké trávy. Ani jsme tomu sami nemohli uvěřit. Neslyšela nás, takže reagovala dost opatrně, až skoro s úbrekem udělala krok zpátky. Jako by se nás lekla, až když jsme ji oslovili, tak se uklidnila a už neměla tendenci utéct,“ popisoval.

„Zabalili jsme ji do bundy, byla prochladlá. Oznámili jsme na velení policie, že jsme ji našli,“ doplnil a na závěr dodal, že se jim strašně ulevilo. „Byl to skvělý pocit,“ zakončil hrdina Semecký.

Pokud se vám příběh osmileté dívenky a jejího zachránce líbil, můžete pro něj hlasovat v anketě Srdce pro hrdinu. V následujících týdnech představíme i další. Příště je na řadě policistka, která pomocí externího defibrilátoru oživila seniora.

Tagy: