Nepůsobili agresivně, ale muž měl problém s alkoholem, vypověděli o „tuniském páru“ sousedé

Co vypověděli o „tuniském páru“ jejich sousedé?

Zatímco se tuniské úřady zabývají smrtí Čecha, kterého během dovolené měla zavraždit jeho žena, reportéři CNN Prima NEWS mluvili se sousedy manželů v Česku, ale také s lidmi, kteří s párem bydleli v hotelu v Tunisku. Sousedé se shodli, že ani s jedním z manželů nebyly potíže. Zesnulý muž měl mít problém s alkoholem.

Na ostravském letišti přistálo ve středu krátce po poledni letadlo z tuniského Monastiru. Mezi cestujícími byli i lidé, kteří bydleli ve stejné lokalitě jako manželský pár. „Je to tragédie, ještě takhle na dovolené. Dělá se mi z toho husí kůže,“ řekla jedna z turistek pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tuniská věznice se s českou nedá srovnat. Bojím se, aby si žena nesáhla na život, řekl reportér

Reportéři Krimi zpráv po možném motivu hrůzného činu pátrali také v místě bydliště manželů. Dlouhá léta žili v bytě na jednom z ostravských sídlišť. Podle sousedů nebyly s párem žádné problémy. Z bytu se prý neozývaly ani hádky či hluk – tedy cokoliv, co by nasvědčovalo fyzickému násilí.

„Nebyli problémoví. Ale vždycky když jsem ho (manžela podezřelé) potkala, tak jsem viděla, že má upito,“ uvedla pro CNN Prima NEWS sousedka páru. Problémy zesnulého s alkoholem naznačovala také další žena z domu i neteř ženy, která se k vraždě manžela měla přiznat. „Neměli děti, žili spolu sami. Byli v pohodě a ani nepůsobili agresivně. Problémy nedělali a mezi sebou se nehádali,“ řekl reportérce CNN Prima NEWS další pár, jenž bydlel poblíž.

O tom, co předcházelo smrti devětapadesátiletého muže, zatím nikdo oficiálně nepromluvil. Policisté v Tunisku obvinili 53letou ženu ze zvlášť závažného trestného činu. Manžela měla podle výsledků pitvy uškrtit. K usmrcení manžela se nejdříve přiznala neteři a pak i tuniskému soudu. Zadržená Češka zůstává ve vazbě v Tunisku. Zatím není jasné, jestli se soud bude konat v zahraničí, nebo zda případ přebere česká justice.

„Stále čekáme, až se tuniští policisté obrátí na  české kolegy. Můžeme říct, že pokračuje poskytování standardní asistence zadržené české občance v souladu se zákonem o zahraniční službě. Rovněž jsme byli informováni o blížící se repatriaci zesnulého českého občana. Ta by se měla uskutečnit v následujících dnech,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Pokud by byla Češka souzena v Tunisku, hrozilo by jí až osmnáct let vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posun v kauze Češky obviněné z vraždy manžela v Tunisku. V pondělí proběhne soudní slyšení

Tagy: