K Česku míří studená fronta. O víkendu se ochladí, teploty v noci klesnou k bodu mrazu

Lidé v mlze (ilustrační snímek)

Počasí 3.11.2022 6:10

Ačkoliv bude ve čtvrtek zejména polojasno, může se ojediněle vyskytnout mlha či nízká oblačnost. Té navíc bude odpoledne přibývat. Teploty vystoupají až k 16 °C. V pátek však přes území Česka bude od západu postupovat studená fronta. Nejvyšší denní teploty o víkendu nepřesáhnou 13 °C a bude spíše oblačno. V neděli mohou při zmenšené oblačnosti noční teploty klesnout až k jednomu stupni.

Ve čtvrtek bude převážně polojasno. Postupně se však místy očekává nízká oblačnost nebo mlhy. Odpoledne by navíc oblačnosti mělo přibývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, při nízké oblačnosti vystoupají pouze k 9 °C. Stejné hodnoty naměří teploměry i na horách. Vát bude slabý a většinou mírný vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude zejména zataženo až oblačno, postupně se objeví mlhy a na některých místech může mrholit. K ránu navíc do Česka dorazí déšť. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, na západě až 5 °C. Vát by měl mírný vítr o síle 3 až 7 m/s, místy by však mohl dosahovat v nárazech rychlosti kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

V pátek pak bude zataženo, zejména ráno se čekají mlhy a mrholení. Od západu se v Čechách, odpoledne a večer pak i na Moravě a ve Slezsku, očekává déšť a přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat pouze kolem 8 až 12 °C. Lidé by si pak měli dát pozor na vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 15 m/s.

A co přinese víkend? Zejména déšť. V sobotu bude na většině území pršet, obloha bude oblačná až zatažená. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C. V neděli bude situace obdobná. Během dne se zejména očekává déšť nebo přeháňky, nejvyšší denní teploty vystoupají ke 13 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, místy zataženo. Zpočátku může ojediněle pršet a mohou se objevit mlhy. Noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti až k 1 °C. Přes den bude 9 až 13 °C.

Tagy: