Kadyrov vyzbrojil Cybertruck kulometem, chce ho poslat na Ukrajinu. Muska pozval do Čečenska

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov v sobotu zveřejnil video, na němž řídí automobil Tesla Cybertruck osazený kulometem. Vozidlo chce podle svých slov věnovat ruským jednotkám bojujícím na Ukrajině. Kadyrov v nahrávce dále pozval Elona Muska, který společnost Tesla řídí, na návštěvu zakavkazské země.

V klipu zveřejněném na Kadyrovově kanálu na Telegramu je vidět, jak čečenský vůdce vyrazil na spanilou jízdu v nerezovém elektromobilu a poté se postavil za kulomet namontovaný na jeho korbě, informuje AP News.

ČTĚTE TAKÉ: ANALÝZA Muskova rozhovoru s Trumpem. Exprezident šířil lži, s miliardářem se chválili

„Měl jsem to potěšení si tuto novou technologii vyzkoušet a přesvědčil jsem se, že ne náhodou se jmenuje ‚Cyberbeast‘. (Cyberbeast je vrcholová řada Cybertrucku se třemi motory o síle 845 koní, pozn. red.) Jsem si jistý, že tato bestie bude pro naše bojovníky velmi užitečná,“ uvedl Kadyrov na Telegramu. Kadyrov dále prozradil, že vozidlo plánuje poslat na Ukrajinu, informoval Kyiv Independent.

Blízký spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina Kadyrov, na něhož byla uvalena řada sankcí, protože byl spojen s četnými případy porušování lidských práv, tvrdí, že vůz obdržel darem od ředitele společnosti Tesla Elona Muska. Tuto informaci se však nepodařilo ověřit. Tesla ani Musk zatím žádné vyjádření k výroku nevydali.

Čečenský vůdce ve videu Muska, který patří mezi nejbohatší lidi světa, označil za nejskvělejšího génia naší doby a pozval jej do Čečenska, napsala agentura Reuters. „Nemyslím si, že by ruskému ministerstvu zahraničí taková cesta vadila. Přijmu vás jako svého nejdražšího hosta! A samozřejmě čekáme na vaše budoucí výrobky, které nám pomohou dokončit speciální vojenskou operaci,“ dodal Kadyrov.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jednání o příměří bylo blízko. Rozhovory zhatil vpád Ukrajinců do Ruska, píše americký deník

Tagy:
Elon Musk Ukrajina politika Čečensko Tesla Motors Ramzan Achmatovič Kadyrov