Karel Heřmánek „odešel“ podobně jako jeho maminka. Kolega zmínil třináctou komnatu herce

Smrt herecké legendy Karla Heřmánka, který na konci srpna spáchal sebevraždu na střelnici na Příbramsku, byla šokující a nečekaná. Dodnes se spekuluje, co ho k dobrovolnému odchodu ze světa vedlo. Redakce webu CNN Prima NEWS zjistila nové informace o podobnosti tragédie se skonem Heřmánkovy matky.

Herec Karel Heřmánek vyrůstal ve čtyřčlenné rodině. Jeho otec byl strojvedoucí, matka modistka. Když mu bylo pět let, přišla na svět jeho sestra Marie. Měl milující rodiče a prožil krásné dětství. Jak redakce webu Prima Ženy zjistila, rodinu však postihla obrovská tragédie. Když hercova maminka vážně onemocněla a nemohla žít plnohodnotný život, spáchala sebevraždu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Heřmánek žil s manželkou Hanou v luxusním domě v Jevanech. Zaplatil za něj 15 milionů korun

„Karel o tom nikdy nemluvil, byla to taková jeho třináctá komnata. Jen jednou ve slabší chvíli naznačil, co se u nich v rodině stalo. Co jsem slyšel, lékaři mu měli diagnostikovat rakovinu. Asi se kvůli zdravotním problémům také dostal do beznadějné situace a rozhodl se vyřešit to takhle radikálně,“ uvedl pro web CNN Prima NEWS Heřmánkův herecký kolega, který si přál zůstat v anonymitě.

Před smrtí šel posedět s kolegy

Tomu, že by herec Karel Heřmánek plánoval sebevraždu, přitom nic nenasvědčovalo. Začátkem července s manželkou Hanou navštívil filmový festival v Karlových Varech, kde strávil několik dní a pobyt si velmi užíval. Ještě čtrnáct dní před smrtí vyrazil v dobré náladě do uzavřené společnosti mezi své herecké kamarády. „Seděl u stolu s Jirkou Bartoškou. Dali jsme si spolu panáčka slivovice. Karel byl ve skvělé náladě, v naprosté pohodě, dobře se bavil. Nebyly na něm znát žádné zdravotní problémy. Někde jsem četl, že měl chodit o berlích, ale chodil úplně normálně,“ prozradil herec Jan Kuželka pro web CNN Prima NEWS.

Promyšlená smrt?

Heřmánkova smrt ho šokovala. „Měl úžasnou, báječnou rodinu, skvělé, talentované děti, byl finančně zajištěn, nevím, co ho k tomu vedlo. Jestli se dozvěděl něco špatného ohledně svého zdraví... Nevím… Ale myslím si, že to nebyl zkrat, ale měl to promyšlené. Byl odpůrce zbraní a teď najednou si zaplatil kurz střílení. Je to strašné neštěstí a tragédie. Karel byl báječný člověk a herec. Bude strašně moc chybět,“ dodal herec Jan Kuželka pro CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní legenda a otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem úplně sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: