Gott přijímal závěrečné titulky s pokorou, říká Špátová. Popsala jeho proměnu na konci života

Olga Malířová Špátová

SPECIÁLNÍ VYSÍLÁNÍ - 30.9. v 20:10

V jádru byl Karel hodný a dobrý člověk. Ve vzpomínkovém speciálu k výročí úmrtí Karla Gotta na CNN Prima NEWS to uvedla režisérka Olga Špátová Malířová, která se zpěvákem točila dokument. „K lidem byl vždy slušný, vděčný a nepovyšoval se. Se stejnou pokorou přijímal dary života i to, že přichází závěrečné titulky, jak jeho filmu, tak i života,“ vzpomínala režisérka.

Od smrti české pěvecké legendy uplyne v úterý pět let. Karel Gott zemřel 1. října 2019, příčinou smrti oblíbeného zpěváka byla akutní leukémie. Podle Špátové byl se svým osudem smířený. „Věděl, že zažil život plný lásky, tvorby,“ popsala režisérka ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěvák Gott vydělává i po smrti. Dědicové, o kterých sám rozhodl, dostávají miliony

V poslední fázi života se Gott podle ní dost proměnil. „Najednou byl nečekaně moudrý. Nedokážu říct, jestli byl takový vždy, protože jsem ho zažila posledních 15 let života, ale byla v něm moudrost. Tu zprávu a fakt, že život končí a že skončí velmi brzy, přijal s obrovským klidem,“ vzpomínala Špátová.

Z Gotta podle ní v posledních chvílích jeho života sálal hlavně mír. „Mohl být smutný, nerudný, nechtít tvořit, ale on byl laskavý a zajímal se o druhé. Když jsme přišli, toužil tvořit. Vůbec si nestěžoval,“ popisovala režisérka s tím, že díky jeho chování ani neměla pocit, že je na tom zdravotně velmi špatně.

„Měla jsem pocit, že se vůbec nic neděje, že má před sebou dalších 30 let. On naopak tím chováním zklidňoval nás. My přicházeli se staženým žaludkem a on byl veselý,“ uvedla Špátová. Gott podle ní „dělal humor“ skoro až do konce svých dní. „Jedna z prvních scén filmu je, když Karel předvádí Elvise Presleyho. Přitom už den věděl diagnózu,“ zavzpomínala na listopad 2018.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dcera zpěváka Dalibora Jandy ukázala své bydlení s luxusní terasou. Dům vyměnila za byt

Tagy: