Zpěvák Gott vydělává i po smrti. Dědicové, o kterých sám rozhodl, dostávají miliony

Zpěvák Karel Gott před smrtí rozhodl, kdo a jak po něm bude dědit. Dcerám Dominice a Lucii, které počal ještě jako svobodný muž, za života daroval každé šest milionů korun s tím, že se vzdají nároku na dědictví a vše připadne vdově Ivaně a jeho nejmladším dcerám Charlotte Elle a Nelly Sofii. Na kolik si přijdou?

Od smrti nezapomenutelného českého zpěváka Karla Gotta 1. října uplynulo 5 let. Během své téměř šedesátileté kariéry vydělal přes miliardu korun a dědicům konto navyšuje i po své smrti. Za takzvané tantiémy, tedy skladby, které se stále hrají v rádiích nebo vysílají v televizi, podle informací CNN Prima NEWS přichází dědicům ročně zhruba šest milionů korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavný textař Eduard Krečmar, který psal hity pro Karla Gotta, na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku

Zatímco s Dominikou, prvorozenou dcerou Karla Gotta, má vdova Ivana nepříliš dobré vztahy, s jeho druhou dcerou Lucií vychází velmi dobře. Jak informoval deník Blesk, Ivana se po manželově smrti měla snažit Lucii do dědického řízení znovu zahrnout, ovšem narazila u notářky. S Lucií, která je matkou tří synů, alespoň uzavřela dohodu o vyplácení apanáže. Od roku 2020 ji má měsíčně posílat 15 000 korun jako příspěvek pro ni a 7000 korun na děti.

Táta by se divil, vzkazuje Dominika

Prvorozená zpěvákova dcera Dominika, která žije ve Finsku, od Ivany nedostává vůbec nic. Obě ženy mají velmi napjaté vztahy. Dominika se s ní a svými nevlastními sestrami: Lucií, Charlottou Ellou a Nelly Sofií naposledy viděla na tatínkově pohřbu. „Nemáme spolu žádný kontakt. Nepíšeme si, nevoláme si. Nic se nezměnilo,“ popsala Dominika redaktorovi webu CNN Prima NEWS. Dědictví a finanční vypořádání po otci je pro ni už uzavřená kapitola. „Rozhodla jsem se, že už to nebudu řešit. Kdo se chtěl napakovat, se napakoval. Myslím, že by se táta divil,“ uzavřela Dominika.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Dcera trojnásobného českého slavíka, zpěváka Dalibora Jandy vyměnila velký dům za menší byt. Nahlédněte do jejího nového bydlení

Tagy: