Karel Voříšek slaví 60. narozeniny. Letos se jedná již o několikáté významné výročí

HLAVNÍ ZPRÁVY Karel Voříšek

Moderátoři blahopřejí Karlu Voříškovi k 60. narozeninám

Výrazné jubileum slaví hvězda Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS Karel Voříšek. Oblíbený moderátor ve čtvrtek vstupuje do dalšího desetiletí svého života, tentokrát se šestkou na začátku. A jeho kolegové ze zpravodajské relace něco takového nemohli nechat bez povšimnutí – rovnou ho tedy vyzpovídali. Co říká oslavenec na svých 21 915 dnů, kdy prostě jede na plný výkon? A jaká další důležitá jubilea si letos připomíná?

Entuziasmus a úsměv na tváři je v případě moderátora Hlavních zpráv stálý a často i nakažlivý. „Asi jsem se tak už narodil,“ reagoval Voříšek a ihned dodal: „Ale úsměv na tváři ještě neznamená stálé veselí v duši. Řídím se heslem mé 91leté kamarádky: Nějak bylo, nějak bude. Neřeším věci, které stejně vyřešit nejdou nebo za to nestojí.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pohlaví miminka Perkausová uhodla ve snu. Byla jsem tak nervózní, přiznala po odhalení

A na kolik let se Karel Voříšek vlastně cítí? „Podle toho, v kolik se mě zeptáte. Poránu na sto padesát, ale večer v Hlavních zprávách nebo na barové židli se cítím jako zajíc, kterým, mimochodem, jsem i podle čínského horoskopu,“ odpověděl s pobavením.

Moderátor si připomíná hned několik výročí

Moderátor Hlavních zpráv si kromě svých šedesátin připomíná letos i jiná jubilea, která jsou pro něj opravdu důležitá. S partnerem, tiskovým mluvčím Ministerstva spravedlnosti ČR Vladimírem Řepkou, totiž oslavují krásných 20 společných let. V létě vyrazili na několik týdnů za romantikou i dobrodružstvím do Thajska a Laosu.

„Tady a teď, žít přítomný okamžik je nejvíc, ale když ho ještě máte s kým prožívat, tak to je mega absolutno,“ napsal zamilovaný Voříšek k příspěvku na svém Instagramu, který doprovodil i společnou fotografii z ostrova Koh Samet v Thajsku. Pár v roce 2015 zpečetil svůj vztah svatebním rituálem v Tibetu.

Rok 2023 je, co se týče Hlavních zpráv, výjimečný. Před několika dny třeba měla kulaté narozeniny i Voříškova moderátorská parťačka Klára Doležalová. A tyto příležitosti je nutné dostatečně oslavit. „Vyznávám heslo, že nejlepší mejdany jsou ty neplánované. Ideální party je neplánovaná, na ty já se těším nejvíce, protože nevím, jaké budou. A hlavně na oslavy s rodinou, a to jakékoliv a čehokoliv,“ svěřil se moderátor.

A příležitost k oslavě má i v profesním životě. Jedna z nejoblíbenějších českých moderátorských dvojic – Klára Doležalová a Karel Voříšek – je spolu již deset let! Za tu dobu se stali nejen neodmyslitelnou součástí televizních obrazovek, ale i skvěle sehranými parťáky a dobrými přáteli.

Na Primě i CNN Prima NEWS vítají diváky v 18:55 u HLAVNÍCH ZPRÁV, a i přes často neveselá témata dokážou lidem díky své neuvěřitelně milé povaze vykouzlit úsměv na tváři. Jak říká Karel Voříšek: „Prima jede.“ A s ní jedou i Klára s Karlem, jak si navzájem říkají.

Tagy: