Popadané stromy a zaplavené ulice. Západ Čech bičovaly silné bouřky a kroupy

Hasiči v Karlových Varech pokračují v odstraňování následků bouřky

Následky bouřek

Karlovarským krajem se v úterý po čtvrté hodině odpoledne přehnaly silné bouřky. Místy pršelo velmi intenzivně, i když po relativně krátký čas. Hasiči kvůli následkům silného deště vyjížděli k popadaným stromům i zaplaveným ulicím, a to i v centru Karlových Varů. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Velmi silné bouřky se vyskytly také na Plzeňsku.

„Po intenzivní bouřce zasahujeme aktuálně u dvou desítek událostí. Jedná se o popadané stromy a zatopené prostory. Další události hlásí lidé na tísňovou linku. Nejvíce hlášení je z Karlových Varů,“ uvedli hasiči Karlovarského kraje na Twitteru.

Před 19. hodinou hasiči z Karlových Varů informovali, že stále pokračuje odstraňování následků bouřky. „Aktuálně je nahlášeno 61 událostí, z toho 31 v Karlových Varech,“ uvedli.

V souvislosti s průtrží mračen se v Údolí u Lokte sesunula zemina a kamení na silnici. Problémy měla i auta v Sokolově, kde voda zaplavila silnici u objektů České spořitelny a Komerční banky. Kanály ale nestíhaly odvod vody i na mnoha dalších místech. Podle meteorologického webu In-pocasi.cz se na stanici v Sokolově úhrn srážek blížil 50 milimetrům, tedy 50 litrům vody na metr čtvereční.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pražskému žáru utečete jen na hřbitově. Podívejte se, kde pocítíte největší letní peklo

Podle informace meteorologů se hlavně na Sokolovsku a Karlovarsku vyskytly silné bouřky s intenzivními srážkami, mohou se podle nich objevit i kroupy o průměru tří centimetrů.

„Velmi silné bouřky bez pohybu se vyskytují v Karlovarském kraji a na severozápadě a západě Plzeňského kraje. Jsou takřka bez pohybu a kromě intenzivních přívalových srážek se mohou vyskytovat i kroupy kolem dvou centimetrů,“ uvedl na Twitteru Český hydrometeorologický ústav.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Houby už rostou, včetně oblíbených hřibů. Mykologové poradili, na jakých místech hledat

Tagy: