Katastrofální ruský útok na videu. Tanky se vyřadily navzájem, pak si obrněnce podaly drony

Ruský útok na Donbase dopadl katastrofálně.

Tragický ruský útok, vozidla narážela do sebe, zbyla z nich ohnivá koule

Ruská armáda má za sebou útok, který si rozhodně za rámeček nedá. Během jedné z operací na jihu od obce Novomychajlivka na Donbasu se pokazilo snad vše, co mohlo. Jak ukazují záběry ukrajinské armády, před dosažením bitevní fronty se ruské kolony zamotaly do sebe, výsledkem byla srážka dvojice tanků. Jeden z nich byl vyřazen z provozu úplně. Všechna válečná vozidla se téměř okamžitě stala potravou pro ukrajinské dělostřelectvo i sebevražedné drony. Okolnosti pořízení záběrů není v průběhu válečného konfliktu možné nezávisle ověřit.

S videem z bojiště se pochlubila 72. ukrajinská mechanizovaná brigáda. Na nich jsou vidět dvě skupiny obrněných vozidel, jedna z kolon se ovšem stočí a přimotá se do cesty jiné. Následně do sebe narazí dva tanky T-72, jeden z nich zůstane nehybně stát. Náraz jej zřejmě vyřadil ihned z provozu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Írán se bojí další odvety USA po smrti vojáků. Kvůli Hútíům rozdráždil Čínu i Indii

Poněkud nešťastný start ofenzívy měl i tragickou dohru. Jakmile se obě kolony obrněnců dostaly blíže k prvním liniím, ihned je zasypala precizní ukrajinská dělostřelecká palba a rychlé sebevražedné drony s výbušninami. Do hledáčku obránců se v té chvíli dostal i nehybný tank, který po nehodě se svými bratry ve zbrani zůstal stát uprostřed polní cesty.

Pro drony se tak stal triviální kořistí. Munice zasaženého tanku následně explodovala a zanechala po sobě jen ohnivou kouli a hromadu šrotu.

Podobný osud čekal také ostatní bojová vozidla. Zkrátka se z mechanizovaného ruského útoku stalo nepovedené divadlo pro ukrajinský útok. Na místě zůstala už jen nepojízdná a nebojeschopná vozidla.

Ačkoliv má Rusko velké lidské zdroje, podle některých pozorovatelů nestíhá brance ani nové rekruty adekvátně vycvičit. I to může být důvod, proč zvažuje rozšířit věkový rozsah mobilizace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zničili jsme ruský raketový člun, tvrdí ukrajinská rozvědka. Útok zaznamenala na video, které můžete zhlédnout níže.

Tagy:
tank tanky dron Ukrajina záběry Rusko Donbas Ozbrojené síly Ruské federace Moskevský Kreml válka na Ukrajině ruská invaze na Ukrajinu T-72