Kde jsou všichni ti psi, kteří tady běhali? Chybí plán proti pandemii, kritizuje Šlachta

Robert Šlachta

PARTIE Terezie Tománkové 3.10.2021

Kde jsou všichni ti psi, kteří tu běhali? Tak se rozčiloval v narážce na Protiepidemický systém PES v pořadu Partie šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta. Chybí mu vládní plán dalšího postupu pro případ, že se budou čísla nově nakažených koronavirem v Česku dále zvyšovat. Rýpl si také do očkovací kampaně. Kdyby podle Šlachty byla stejně intenzivní, jako předvolební kampaň hnutí ANO, bylo by prý očkováno 90 procent Čechů.

„Očekávám, že od vlády budu vědět, co se v Česku bude dít, když se budou čísla nově nakažených zvyšovat. Kde jsou všichni ti psi, kteří tu běhali? Kde je trasování? Od vlády nevíme nic,“ rozčiloval se v Partii Robert Šlachta.

Kdyby se Přísaha dostala do Sněmovny, podle jejího šéfa by zhodnotila stav a řekla, co se bude dít ve školách, v maloobchodech nebo v restauracích, když se budou čísla zvyšovat. „Aby věděli, na co se mají připravit. Víte někdo vůbec, co teď platí?“ tázal se řečnicky.

Vládu kritizoval i za očkovací kampaň. „Kdyby byla stejná jako předvolební, kterou hnutí ANO dělá pro sebe, tak by bylo 90 procent naočkovaných. Neumíme to lidem vysvětlit,“ zdůraznil Šlachta.

Připravuje se další lockdown?

Komunista Jiří Dolejš i předsedkyně uskupení Trikolóra–Svobodní–Soukromníci (TSS) Zuzana Majerová Zahradníková se v pořadu shodli, že očkování by mělo zůstat dobrovolné. Poslankyně zároveň ale účinnost očkování zpochybnila.

První místopředseda ČSSD Roman Onderka upozornil, že strany by v nejtěžších chvílích měly držet pohromadě a neříkat, že očkování nefunguje, když funguje. „Kdyby tu nebylo, tak nám tu umírá daleko více lidí. Nemáme jinou cestu,“ zdůraznil.

Majerová také v Partii prohlásila, že po volbách přijde další lockdown a že se na něj již ministerstva školství i zdravotnictví připravují. „Že tu bude po volbách lockdown? Větší blábol jsem neslyšel,“ kroutil hlavou Onderka. Podobně reagoval i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

„Žádný takový plán neexistuje, nic takového nepřipravujeme. Paní poslankyně zjevně šíří dezinformace za účelem získání hlasů ve volbách, což považuji za značně amorální,“ napsal v SMS zprávě redakci šéf resortu zdravotnictví.

Tagy: