Velká předvolební koalice je pro Fialu jen rozcvička na premiéra, tvrdí Nečas

Petr Nečas

PARTIE Terezie Tománkové 3.10.2021

Petr Fiala z ODS jako lídr koalice Spolu to má velmi těžké. V pořadu Partie na CNN Prima NEWS to prohlásil expremiér ODS Petr Nečas. Pokud chce ale Fiala uspět, je to podle něj pouze rozcvička. Jak volby dopadnou, by si netroufl tipovat, ale doufá, že koalice Spolu bude mít dobrý finiš.

„Fiala to má obtížné, ale jestli chce být premiérem, je to jen rozcvička, pokud to tedy nebude jednobarevná vláda. Premiér musí najít komplexní řešení pro všechny partnery, je to teď trénink,“ prohlásil v nedělní Partii Nečas.

Posuzoval tak situaci, ve které aktuálně Fiala je. Jako lídr trojkoalice musel přesvědčit voliče nejen ODS, ale i TOP 09 a lidovců a musel dát perspektivu na budoucnost všem.

Sám nechtěl říci, jestli je cesta v rámci koalice tou nejlepší, ale přeje ODS štěstí. Sám ji prý volit bude.

„K ODS jsem loajální, držím jim palce. Dělají, co považují za správné. Doufám, že budou úspěšní,“ řekl Nečas.

Kroužkovací válka vypukla

Společně s dalšími účastníky debaty exministrem zahraničí Cyrilem Svobodou (KDU-ČSL) a dalším exministrem zahraničí za vlády Miloše Zemana Janem Kavanem se shodli, že velkou úlohu a důležitou roli bude hrát kroužkování oblíbených kandidátů.

„Lidé budou kroužkovat, já také. Kroužky mají dobrý dopad. Kroužkovací válka už začala, ale můžeme tím zvýšit účast,“ prohlásil Cyril Cvoboda.

Tagy:
Petr Nečas Partie Terezie Tománkové Cyril Svoboda volby 2021 Jan Kavan