Za blbost se platí, řekl Pavel o jízdě bez helmy. V Kladrubech podpořil zraněné motorkáře

Petr Pavel na motorkářské výstavě v pražských Letňanech.

Prezident Pavel vyzval motorkáře, aby nosili přilby

Když pojedete někam na motorce, vezměte si přilbu, vyzval veřejnost prezident Petr Pavel na dobročinné akci Keep Respect. Zároveň se znovu omluvil za svůj přešlap, kdy byl natočen, jak sám jezdí na motorce bez helmy. „Vůbec jsem si neuvědomil, že bych si měl vzít přilbu i na ten kousek, že už nejsem v dětských letech. Za blbost se platí,“ poznamenala hlava státu na akci podporující zraněné motorkáře, kterou dlouhodobě navštěvuje.

Prezidenta jedoucího na motorce bez přilby natočil divák v obci Rtyně v Podkrkonoší. Záznam zveřejnila televize CNN Prima NEWS. Pavel se následně za přestupek omluvil na sociální síti. Uvedl, že na motorce jel pouze dohustit pneumatiky k nedaleké čerpací stanici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvolení Fremra do Ústavního soudu naštvalo ODS: Je to pomsta Zemanovi, dehonestovali Senát

„Vůbec jsem si neuvědomil, že bych si měl vzít přilbu i na ten kousek, že už nejsem v dětských letech. Za blbost se platí,“ uvedl na setkání Keep Respect v Kladrubech na Benešovsku i štábu CNN Prima NEWS.

Krátce po zveřejnění videa prezident oznámil, že na akci na pomoc zraněným motorkářům zaplatí na dobrovolném vstupném částku vyšší, než je horní hranice pokuty ve správním řízení udělované za tento přestupek, což je v současnosti 2500 korun. Kolik peněz ale nakonec věnoval, nechtěl Pavel uvést.

Novinářům pouze řekl, že jako hlava státu sice má imunitu, přesto chce dát peníze na něco, v čem vidí i další účel. O akci řekl, že na ni dorazil už v minulých letech, hodlá se zúčastnit také „spanilé jízdy“.

Účastníky akce Keep Respect Pavel vyzval, aby na cestách používali helmy i když nejedou daleko. „Když pojedete někam na motorce, i na krátkou vzdálenost, vezměte si přilbu,“ řekl prezident.

Na jízdu prezidenta Petra Pavla bez helmy se můžeme podívat v reportáži níže:

Tagy:
zranění video motorka prezident motorkář bezpečnost helma Petr Pavel dobročinnost Pražský hrad motorismus Kancelář prezidenta republiky motorky předpisy Rtyně v Podkrkonoší