Když zvířata radí sázkařům. Výsledky fotbalového MS predikují chobotnice, opice i vydry

Stává se tradicí, že během největší fotbalové akce dávají sázkařům nápovědy zvířata. Během probíhajícího šampionátu v Kataru měl například výsledek utkání mezi Japonskem a Chorvatskem určit zápas opic. A jací jiní jasnovidní tvorové předpovídali a předpovídají skóre?

Dnes už je s nadsázkou řečeno expertem na fotbal prakticky každé zvíře. Ale průkopníkem u němých tvorů byla chobotnice jménem Paul. Tipovala již během Eura 2008, ale proslavila se především v roce 2010, kdy zavítalo mistrovství světa do Jihoafrické republiky.

Hlavonožec, jehož domovem bylo akvárium v německém Oberhausenu, zahanbil mnoho televizních odborníků, protože na šampionátu správě vyvěštil všechny výsledky zápasů německé reprezentace. Paul měl na výběr ze dvou plastových boxů, ve kterých se ukrývaly mušle, přičemž na boxech byly nalepené vlajky dvou soupeřů. Chapadly vždy sevřel tu schránku, která se mu líbila více, což znamenalo, že daná reprezentace má v kapse vítězství.

Němci mohli být nadšení, že v prvních pěti zápasech předpověděla chobotnice triumf „Die Mannschaftu“, ovšem – bohužel pro ně – se nemýlila ani v případě semifinálové porážky od Španělů. Když mořský predátor rozhodl o tom, že tým z Pyrenejského poloostrova ovládne i finále, někteří dotčení Nizozemci dokonce na zápas dorazili s transparentem hlásajícím „Je*at Paula“. Ale tipér měl pravdu.

To byla také jeho poslední predikce. Nedlouho po vyvrcholení jihoafrického turnaje zemřel.

Stoprocentní úspěšnost si držel i Paulův chapadlový kolega Rabiot během šampionátu před čtyřmi lety v Rusku. Domov měl v Japonsku a předpovídal výsledky právě „Modrých samurajů“. Měl pravdu ohledně skupinového vítězství Japonců nad Kolumbií, následné remízy se Senegalem i porážky s Polskem. Příležitost předpovědět osmifinále už nedostal – podle místních webů byl rozsekán a využit do pokrmu.

Nově soubor zvířecích expertů rozšířila například i velbloudice Camilia z Velké Británie, která si během MS v Kataru vysloužila přezdívku „Mystická Millie“. I když je pravda, že ta na starost dostala utkání, která měla zřejmého favorita. Stoupla si ke stojanu s vlajkou Anglie, která porazila Írán a stejným způsobem predikovala i vítězství Ekvádoru nad Katarem.

Virálními se v průběhu prvního fotbalového svátku v Arabském světě staly i dvě pandy z Dauhá. Své tlapy poměrně úspěšně přikládaly na vlajky přilepené na skle. Jedna z nich dokonce správně prorokovala jeden z největších šoků katarské akce – porážku Němců v duelu s Japonskem.

Tuto senzaci větřila i vydra jménem Tayio ze Šinagawy, která svými packami uložila míček do japonského kyblíku.

A k Japonsku se hodí zmínit ještě jedna záležitost, která posunula fotbalové předpovědi ze světa zvířat na úplně jinou úroveň. V asijském státě uspořádali zápas opic – jeden tým měl za sobě chorvatské šachovnicové dresy, druhý modré japonské. A právě modří vyhráli 3:1, což mělo znamenat, že v pondělním osmifinále svěřenci Hadžimeho Morijasa porazí úřadující vicemistry světa z Balkánu.

Opičí mač nebyl příliš jasnovidecký, protože Chorvatsko postoupilo do čtvrtfinále výhrou 2:1 po penaltách.

Tagy: