Klidně si to rozdám s Pitomiem na střelnici, napsala Černochová v reakci na Okamurův rýpanec

Jana Černochová a Tomio Okamura

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) vyzvala lídra SPD Tomia Okamuru k souboji ve střelbě. Ve svém příspěvku na sociální síti pro Okamuru navíc použila označení „Pitomio“, proti kterému se šéf SPD dříve marně bránil i soudně. Reagovala tím na jeho výrok z Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS, kdy prohlásil, že politička nemá kompetence k nákupu stíhaček, přičemž zmínil, že sám má zbrojní průkaz déle než ona.

Tomio Okamura se v Partii Terezie Tománkové vedle širší kritiky vlády pustil i do ministerstva obrany. „Předražené stíhačky. Přes 100 miliard jenom na obranu. My jsme pro modernizaci české armády, ale ne, že se hlava nehlava utrácí a zvyšují se výdaje o 40 miliard. Musíme na to hlavně mít. Když nám Švédové nabízejí násobně levněji modernizaci gripenů, měli jsme jít na gripeny,“ míní předseda SPD.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Běžné cvičení skončilo neštěstím. Americká stíhačka spadla do moře. Pilot se katapultoval

Poznámku moderátorky, že podle v debatě nepřítomné ministryně Černochové by obchod levnější nebyl, Okamura odbyl. „Tak ministryně obrany paní Černochová, vždyť ta není vůbec kompetentní. Zbrojní průkaz si udělala před dvěma lety, já ho mám třeba dvacet let. Ta vůbec neví, jak fungují zbraně. To je úplně k smíchu,“ kroutil hlavou.

Černochová: Klidně si to s Pitomiem rozdám

Ministryně na rýpnutí reagovala později na sociální síti X. „Když už na to přišla řeč. Zbroják mám skoro osm let a klidně si to s Pitomiem na střelnici rozdám. Může si vybrat, jestli chce střílet s krátkou, nebo s dlouhou,“ okomentovala Okamurovu kritiku. „Tady na té fotce, v její dolní části, je zobrazené vlastně úplně všechno, co si o Pitomiovi a jeho názorech myslím,“ dodala a přidala fotografii, na které je zachycena zezadu během střelby z pušky.

Pod příspěvkem nadále s dalšími uživateli sociální sítě vtipkovala. „Dejte mu 20 metrů náskok prosím,“ napsal jeden z uživatelů. „Furt málo,“ reagovala ministryně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ministerstvo obrany je arogantní. Má lépe vysvětlovat, kam peníze jdou, říkají experti

Tagy:
stíhačka střelnice Tomio Okamura Partie Terezie Tománkové obrana Jana Černochová zbrojní průkaz Ministerstvo obrany České republiky střelba