Kňažko: Fico je vynikající volební podvodník. Směr Slovenska nezmění, pomoc Ukrajině neutne

Milan Kňažko byl hostem pořadu 360 Pavlíny Wolfové.

360° 25.10.2023

Robert Fico je vynikající volební podvodník, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS slovenský exministr zahraničí Milan Kňažko a dodal, že tamní vládní koalici spájí pokrytectví či spolupachatelství z minulosti. Jmenovaný premiér podle něj směřování zahraniční politiky nijak nezmění. Také vojenská pomoc Ukrajině prý nebude pozastavena.

„Fico je vynikající volební podvodník, ba jeden z nejlepších,“ nešetřil kritikou Kňažko a dodal, že strany současné vládní koalice na Slovensku spojuje „především pokrytectví a spolupachatelství za minulé činy“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovensko má novou vládu. Čaputová jmenovala premiérem Fica, moci se ujímá počtvrté

Zmínil se i o působení minulé vlády. „Je pravdou, že minulá vláda nebyla za poslední tři a půl roku šikovná ani profesionální, ale nejednalo se o lidi, kteří podléhají korupci a nekontrolovatelné moci,“ vypíchl exministr v pořadu 360°.

Ficova prohlášení ohledně zahraniční politiky považuje Kňažko za prázdné sliby. „Směřování v zahraniční politice se nijak nezmění. Byly to jen předvolební lži, které zůstanou bez odezvy. Myslím si, že naše účast v NATO či v Evropské unii nebude zpochybněna. Dokonce jsem i přesvědčen, že budeme nadále vojensky podporovat Ukrajinu,“ zdůraznil.

„Představitelé nastupujícího kabinetu neví, co by něco takového znamenalo pro náš zbrojařský průmysl, potažmo ekonomiku. Pokud by se někdo pokusil ony smlouvy podepsané na dlouhou dobu násilným způsobem zrušit, přineslo by to jen škodu na našem hospodářství,“ doplnil Kňažko.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kdo usedne ve Ficově vládě? Ve hře jsou šiřitelé dezinformací i kontroverzní matadoři

Tagy: