Rozzuřený William půjde proti Harrymu. Může mu zamezit účast na korunovaci, míní expert

Obsah nové knihy Spare prince Harryho může způsobit, že se vévoda ze Sussexu neúčastní korunovace svého otce Karla III. Uvedl to královský zpravodaj Jack Royston. Podle něj hrozí ovlivnění rozhodnutí princem Williamem.

Jack Royston se domnívá, že princ William je na svého bratra Harryho naštvaný kvůli tvrzení v knize Spare. To prý může vyústit až v to, že Harry nedorazí na korunovaci krále Karla III. Hlavní královský korespondent týdeníku Newsweek Jack Royston to řekl v pořadu Good Morning Britain, z něhož cituje britský web Express.uk.

O tom, zda budou Harry a jeho manželka Meghan pozváni na korunovaci, mají hlavní slovo sice král Karel III. a královna Camilla, podle Royston však do výběru hostů promluví i William a jeho manželka Kate, princezna z Walesu. „Budou to pravděpodobně projednávat všichni společně. Williamův hlas sice krále netrumfne, ale počítá se,“ zdůraznil. Nepůjde tedy výhradně o Harryho rozhodnutí, zda se korunovace účastní. „Potřebuje pozvání, nemůže se tam objevit jako nezúčastněný divák,“ připomněl Royston.

Nejosobnější svědectví

V knize, která v Británii vychází 10. ledna, ale ve Španělsku byla údajně nedopatřením k dostání již ve čtvrtek, Harry popisuje Williama jako svého „úhlavního nepřítele“. Vylíčil v ní i incident, kdy ho měl starší bratr fyzicky napadnout. „William bude zuřit kvůli všemu, co Harry uvedl. Nedokážu si představit, že by ho chtěl na korunovaci,“ popsal Royston.

„Je to rozhodně nejintimnější a nejosobnější svědectví, jaké jsme kdy měli k dispozici o kterémkoli členu královské rodiny,“ dodal Royston.

Korunovace krále Karla III. se má konat 6. května 2023 ve Westminsterském opatství v Londýně. Podle britských médií lze očekávat, že se ceremonie ponese ve skromnějším duchu než korunovace Alžběty II. v roce 1953.

Tagy:
Velká Británie kniha princ Harry Meghan Markle korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu