Kobylkový nálet přinesl Ronaldovi štěstí. Moderátor Morgan se rozplýval a dostal za uši

Cristiano Ronaldo odbrzdil, poprvé ve svém saúdskoarabském angažmá nabídl několikagólovou show. Čtyři trefy hvězdného fotbalisty proti celku al-Wehda sledovalo kromě 27 tisíc diváků také masivní množství kobylek, které provedly invazi na stadion v Mekce. Hráče známého pod zkratkou CR7 pak velebil muž, jenž tak trochu způsobil, že Portugalec po exotickém angažmá sáhl.

Do čtvrtka dával svým kritikům argumenty pro tvrzení, že možná i na Saúdskou Arábii je Ronaldo už příliš starý. Ve svých prvních dvou soutěžních zápasech v dresu an-Nasru vyšel CR7 střelecky naprázdno, očekávané gólové hody se nekonaly.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Apel na penězi zaplaveného Ronalda: Nestaň se saúdským nástrojem, mluv o lidských právech

Účet si otevřel ve třetím duelu zásahem z penalty a byla to jakási upoutávka na utkání s al-Wehdou. Čerstvě 38letý Ronaldo se trefil dvakrát v prvním poločase, po změně stran zkompletoval hattrick a navrch přidal ještě jeden gól.

Díky výjimečnému představení v Mekce se přehoupl přes hranici 500 ligových kariérních gólů. „Je skvělý pocit vstřelit čtyři góly a zároveň tím dosáhnout milníku pěti set zásahů na ligové úrovni,“ liboval si rodák z Madeiry.

Zkrátka si užil večer, což nemohou říct všichni, kteří se také nacházeli na stadionu krále Abdula Azize. Zážitek mnoha lidem na tribuně kazily kobylky, které provedly invazi a kromě sedaček okupovaly i oblečení diváků.

I vy byste v této lize dal hattrick

Ronalda hmyz nerozhodil. A tak mohl přijímat i gratulace od britského moderátora Pierse Morgana, který se netají tím, že je velkým fanouškem fotbalové megastar. Na Twitteru započal příspěvek slovy „breaking“, což v angličtině značí důležitou zprávu. „Cristiano Ronaldo vstřelil všechny čtyři góly při výhře an-Nasru nad al-Wehdou 4:0, překonal metu 500 ligových branek. Teď už dal 61 hattricků, 30 jich zaznamenal před třicítkou, 30 po ní. Je mu 38 let. Ohromující. Gratulace,“ rozplývala se kontroverzní televizní tvář.

Na toto velebení Ronalda reagovali někteří uživatelé protiakcí. Shazovali úroveň saúdské ligy a akcentovali fakt, že sázet v ní góly není nic těžkého. „Hospodská soutěž, ve které bych mohl hrát i já, a to i kdybych měl jednu nohu kratší,“ napsal jeden z kritiků. „Viděl jste, co to je za ligu? I vy byste v ní dal hattrick,“ zalichotil Morganovi a zároveň shodil jeho chválu další komentující.

Právě Morgan se spolupodílel na tom, že se Ronaldo vypravil do ligy, kterou významná část fotbalové komunity v případě hráče s pěti Zlatými míči nepovažuje za důstojnou. Nižší kvalitu a prestiž ale útočníkovi kompenzuje skutečnost, že si má ročně vydělat bezmála pět miliard korun.

Na takovou částku absolutně nedosahoval ani u předchozího zaměstnavatele – Manchesteru United. Ostatně na ni nikdy nedosahoval žádný fotbalista. Peníze nebyly problémovým faktorem Ronaldova angažmá u „rudých ďáblů“. Dlouho se mluvilo o tom, že nemá s mnoha lidmi v klubu perfektní vztahy a touží odejít. Poslední kapkou bylo listopadové interview právě s Morganem, ve kterém hráč spálil mosty, které ještě stály. O Manchesteru mluvil s nedostatkem respektu, zmiňoval, jak se ho lidé v čele s trenérem Erikem ten Hagem snaží vyštípat.

Za pár dní obletěla svět očekávaná zpráva, že Ronaldo u anglického giganta končí. Pak, zejména z individuálního pohledu, zažil bolestné mistrovství světa v Kataru, během něj odmítal, že by měl brzy podepsat v Saúdské Arábii superlukrativní kontrakt. Ještě před koncem roku tak ale učinil.

Tagy:
Saúdská Arábie Cristiano Ronaldo fotbal sport Piers Morgan Manchester United FC Erik ten Hag an-Nasr