Slavia si plácla s Ronaldovým klubem a fanoušci sní. Přijde CR7 na hostování do Edenu?

Návštěva šéfa Slavie Praha Jaroslava Tvrdíka v Saúdské Arábii nebyla jen zážitková, ale především pracovní. Ukázalo se, že tento výlet vyústil ve spolupráci „sešívaných“ a klubu an-Nasr. Což je zajímavý pakt, protože jde od ledna o bohatého chlebodárce fotbalové megastar Cristiana Ronalda.

Tvrdík nejprve v Saúdské Arábii zamířil na španělský Superpohár mezi Barcelonou a Realem Madrid hraný v exotickém azylu. „Skvělý zážitek,“ napsal předseda představenstva nejúspěšnějšího českého klubu posledních pěti let.

Pak jeho kroky pokračovaly do tréninkového střediska klubu an-Nasr, kde byla uzavřena dohoda mezi oběma mančafty. „Těšíme se na spolupráci,“ glosoval Tvrdík a připojil fotografie.

Tato zpráva by ještě několik týdnů zpět nevzbudila výraznější pozornost, jenže an-Nasr je od začátku roku 2023 domovem nejlepšího střelce portugalské reprezentace, nejgólovějšího muže v historii Ligy mistrů nebo pětinásobného vítěze ankety Zlatý míč. Zkrátka portugalské star Cristiana Ronalda.

Vzhledem k čerstvě uzavřenému paktu mezi českým a saúdským fotbalovým gigantem se fantazie fanoušků Slavie rozjela na plné obrátky.

„Pokud se Slavia dostane do skupiny Ligy mistrů v příští sezoně, je šance, že přijde CR7 na hostování?“ ptal se jeden komentující v nadsázce Tvrdíka. „Sedmička je pořád volná,“ podotkl jiný k tomu, že své oblíbené číslo by měl hvězdný Portugalec k dispozici.

Ne všichni by ale brali příchod megastar jako výhru, přičemž naráželi na to, jak neslavně dopadlo angažmá Ronalda v Manchesteru United. I na fakt, jak přísně přistupuje 37letý hráč k životosprávě. „Rozes*al by nám kabinu. A na pivo by nešel,“ uvedl v žertu fanoušek.

Slavia zatím detaily spolupráce neprozradila. Ale nabízí se jedna reálnější varianta, jak by mohli fandové vršovického klubu vidět Ronalda na vlastní oči, byť ne v bíločerveném dresu – přátelské utkání v Edenu.

Vysněná akvizice an-Nasru zatím čeká na svoji premiéru v novém působišti. Ještě před debutem za rijádský mančaft naskočí v pátek v barvách saúdského all-star týmu do exhibičního utkání s Paris Saint-Germain. Mohlo by tak dojít na další – a možná vůbec poslední – setkání Ronalda s Lionelem Messim.

Rodák z Madeiry podepsal smlouvu do roku 2025, přičemž si zajistil největší plat, jaký kdy fotbalista dostal. Ročně si vydělá takřka pět miliard korun.

Tagy: