Kočičí májová přání pod lavinou koťat

Tradiční jarní akce na pomoc kočkám v péči spolků a útulků začíná 5. května a účastní se jí skoro dvě tisícovky koček v péči organizací celé České republiky. Nejde však jen o finanční pomoc, stovky koček a roztomilých koťat čekají na své nové rodiny.

Jaro letos přišlo opravdu brzy a kočky to moc dobře věděly. Milostné písně začaly znít už během lednových nocí a touha po lásce a dobrodružství se stala osudnou nejednomu kocouřímu donchuánovi. Tolik zraněných kocourů sražených auty nebo poraněných v potyčkách už útulky dlouho neviděly! Jen kolik takových osudů jsme poznali za poslední měsíc.

Roztomilá koťata strašák každého útulku

Ti šťastnější a úspěšní kocouři dosáhli svého a již začátkem března začaly spolky pečující o bezprizorní kočky hlásit první kotěcí přírůstky. Tolik roztomilosti najednou znamená také velkou kupu starostí a vysoké finanční náklady. Spotřeba krmiva strmě stoupá. Brzy se k nákupům konzerviček, kočičího sušeného mléka pro sirotky, čerstvého masa a tuny steliva přidá ještě odčervení a očkování.

Lojzička ze spolku Pozor kočka vás vítá a otevírá májové kolo Kočičího přání...

Posted by Kočičí přání on Saturday, May 4, 2024

K tomu se přidávají již zmínění dobrodruzi všeho druhu vyžadující nákladnou léčbu a běžní „klienti“, kteří musí něco jíst, potřebují se zbavit parazitů, naočkovat. Organizace, které podporujeme, nejsou dotované obcemi ani státem a samy to nezvládnou - proto je tu Kočičí přání.

Kočičí májové přání

Od neděle 5. května se s našimi koťaty (ale i stovkami dalších koček a kocourů) můžete potkat osobně na našich stránkách a koupit jim a jejich maminkám něco na zub nebo se rovnou domluvit na budoucí adopci. Najdete tu všechny barvy. Květen s námi není až tak květinově růžový, jako spíše mourovatý, černobílý, tříbarevný, májový, zrzavý i sametově černý.

Abyste pomohli, nemusíte nikam chodit ani posílat balíky. Stačí kliknout na tlačítko přispět, zadat své údaje a do mailu dostanete údaje k platbě včetně možnosti platby QR kódem. Obdarované organizace pak zařídí zbytek – nakoupí a pošlou vám fotku kočky s dárkem a poděkováním.

Také najdete na Kočičím přání sekci těch kočiček, které hledají domovy.

Příběh koťat z kontejneru

Letošní jaro bylo opravdu štědré na koťátka, v Májovém Kočičím přání tak můžete narazit například na Pepina a Vandu z Chocně ze spolku Mňau SOS. Tito sourozenci byli nalezeni na skládce v kontejneru, kam je někdo vyhodil. Měli obrovské štěstí, že se dostali právě do Mňau SOS, protože tam se jich ujala kočička, která zrovna kojila svá koťátka a tyto dva malé uzlíčky pojala za své vlastní. Pro oba to tedy byla životní výhra. Podívejte se sami, jak za dva týdny u náhradní maminky vyrostli.

Mezi další kotěcí příběhy, které nás provází letošním jarním kolem, je například kotěcí holčička Tečka, která byla se svými sourozenci Otazníčkem a Čárkou nalezena hladová, samotná a ve velmi špatném stavu mezi listím. Stejně jako Pepino a Vanda, měla tato koťátka velmi podobný osud, když se jich ujal spolek Hoštecké kočky a koťátka vzala po svá křídla již kojící kočička, která všechny sourozence bez váhání přijala jako vlastní.

Toto je opravdu jen zlomek příběhů koťátek, která jsou v letošním Májovém Kočičím přání. Navštivte webové stránky a zamilujte se do dalších stovek koťátek, kočiček a kocourků, které čekají na své milované domovy.

Přidáte se?

Kočičí přání je tu pro kočky v péči spolků a útulků od roku 2010. Děláme ho s láskou a zodpovědností ve svém volném čase, protože milujeme kočky.

Tagy: