
ZA BAREM: Koktejlová poezie Vinohrad aneb Laboratoř chutí jménem Bonvivant´s. Jaký drink vás charakterizuje nejlépe?
Bonvivant´s. Propojení sofistikovaného koktejlu, kvalitní konverzace se šarmantními barmany a hlavně – místo, kde se tak trochu ztratíte v čase. Tedy… vrátíte. Jak to v sofistikovaném podniku vypadá? Podívejte se v reportáži projektu Za barem.
Bonvivant’s Cocktail Tapas Café, zkráceně Bonvivant’s CTC, je elegantní koktejlový bar v srdci pražských Vinohrad. Od svého otevření v roce 2013 si získal pověst místa, kde se snoubí umění mixologie s atmosférou starosvětského salónu. Interiér s kovovým stropem, dlaždicovou podlahou a dřevěným barem připomíná New York 20. let minulého století, což podtrhuje i outfit barmanů evokující vědeckou preciznost.
ČTĚTE DÁLE: 6. května odstartoval Prague Cocktail Week. Jaký mají hvězdné tváře vztah ke koktejlům?
Ron Matusalem je značka kubánského rumu, který se dnes vyrábí v Dominikánské republice. Společnost vyráběla rum na Kubě až do 60. let 20. století, kdy byla firma zkonfiskována Castrovým režimem. V tu dobu měl Matusalem 50% podíl na trhu s kubánským rumem. Produkci následně s odstupem několika desetiletí obnovil prapravnuk zakladatele Claudio Álvarez Salazar právě v Dominikánské republice, která nabízí podobné mikroklima jako Santiago de Cuba. Rum se zde vyrábí podle původních kubánských receptur.
Jedním z největších kouzel Bonvivant’s je neformální elegance a osobitý přístup personálu. Barmani jsou zde skuteční průvodci světem chutí a snaží se každému klientovi namíchat na míru ten jedinečný drink, který hosta vystihne. Klasické menu tedy nečekejte – místo něj vám obsluha položí pár otázek na vaši náladě, preference nebo chutě a připraví drink přímo pro vás. Tento osobní přístup vytváří pocit, že jste v rukou mistra, který pro vás míchá něco jedinečného.
Bonvivant’s CTC je ideálním místem pro milovníky kvalitních koktejlů, dobrého jídla a příjemné atmosféry. Ať už hledáte místo pro romantickou schůzku, posezení s přáteli nebo inspiraci pro vlastní koktejlové obohacení, bonviváni vás nezklamou.
Pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Old Fashioned trochu jinak. Barman Jan Mareš vám přináší jednoduchý návod:
- 4 cl Ron Matusalem rum
- 1 cl cukrového sirupu
- 2 zástřiky Angostury Bitter
- pomerančová kůra
Připravíme si sklenici typu Old Fashioned (nízká široká sklenice, tzv. tumbler). Nalijeme do sklenice 1 cl cukrového sirupu a zastříkneme 2–3 kapkami Angostura bitters. Přidáme led – ideálně jednu velkou kostku. Nalijeme rum Ron Matusalem v poměru 4 cl a lehce promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou, kterou můžeme jemně přetřít po okraji sklenice pro uvolnění aromatických olejů.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.
Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Že se v barech jen chlastá? Mýtus, říká George Němec. Promluvil i o trendech a hostech „s bičíkem“